prozvao vuporu i vodstvo sdp-a

FOTO: Dubravko Bilić u SDP-u očekuje pobjedu, a cilj mu je - župan Varaždinske županije

Objavljeno: 15.05.2018. 17:02

Zadnja izmjena: 15.05.2018. 17:38

Foto: Mateja Rak

Premda u svom uobičajeno smirenom retoričkom stilu, Dubravko Bilić danas je zapravo uputio prilično oštru kritiku nacionalnom vodstvu SDP-a, a svoju protukandidatkinju neizravno prozvao za „kupovanje glasova“ plaćanjem tuđe članarine. Osim kandidature za predsjednika županijskog SDP-a, Bilić je odmah objavio da se za tri godine namjerava kandidirati i za župana.

>>Vupora o Habekovoj podršci Biliću: "Nakon što su radili jedan protiv drugoga - nekorektno"
>>EKSKLUZIVNO Mario Habek odustao od kandidature za predsjednika županijskog SDP-a

Dubravko Bilić, naime, smatra da kao jedini SDP-ov gradonačelnik u Varaždinskoj županiji, izabran u prvom krugu i s više od 50 posto glasova, može stranku odvesti „do pobjede“, umjesto da kao uvijek do sada - "budu blizu“. Najavio je zato „jačanje na terenu“, uputivši kritiku protukandidatkinji Barbari Antolić Vupori, ali i nacionalnom vodstvu SDP-a, rekavši da se s njima u mnogočemu ne slaže, jer stranka unatoč "HDZ-ovoj traljavosti" nema povjerenje građana.

'Nadam se da imaju svoju glavu'

- Odlukom da ne mogu glasovati članovi koji nisu podmirili članarinu dulje od šest mjeseci, raslojavamo i demotiviramo članove koji će vrlo brzo, na nekima od izbora reći da ne žele raditi za SDP. Nažalost, neki su se bavili plaćanjima članarine i nekim drugim nekorektnim, nepristojnim i nesocijaldemokratskim predizbornim aktivnostima – rekao je Bilić, prozvavši time neizravno protukandidatkinju, te dodavši da će obići sve SDP-ove organizacije, dok se s njome nada prilici za "megdan“.

- Nadam se da oni kojima je članarina plaćena 20 ili 1000 kuna i dalje imaju svoju glavu. Zato i  jesu u SDP-u – dodao je Bilić, koji je Habekov potez odustajanja i podrške njemu nazvao dobrim za budućnost stranke. Premda se se u mnogočemu ne slažu, kako je rekao, smatra da je Habek zaslužio biti potpredsjednikom stranke, dok će mu načelnik Petrijanca Željko Posavec biti drugim potpredsjednikom, osvoji li izbore. Objavu kandidature zaključio je najavom kandidature za župana Varaždinske županije.

Komentari