sdp-ov Gradonačelnik Ludbrega

Bilić ponovno o rezultatima SDP-a u županiji: Treba ih sagledati objektivno i sačuvati jedinstvo

Objavljeno: 06.06.2017. 14:52

Zadnja izmjena: 06.06.2017. 14:59

Foto: Arhiva

Dubravko Bilić poslao je priopćenje za medije u kojem je, navodeći uspjehe i neuspjehe SDP-a na proteklim lokalnim izborima, napisao kako sljedeći tjedan na predsjedništvu i županijskom odboru stranke treba detaljno i iskreno sagledati dobre i loše strane predizbornih aktivnosti i kampanje.

Bilić je napomenuo da se javnosti na ovaj način obraća povodom brojnih upita medija, a sudeći prema priopćenju, najzadovoljniji je rezultatima ostvarenim u Ludbregu i Petrijancu.

-  U tim smo sredinama dobili čelne ljude i njihove zamjenike iz redova SDP-a, a u vijećima većinu. O veličini toga uspjeha dovoljno govori podatak da i Petrijanec (5) i Ludbreg (6) imaju više SDP-ovih vijećnika nego u Varaždinu (4) – kaže Bilić.

- Također sam kao običan član stranke sretan s uspjehom kolega Kovača u Lepoglavi, Rodeša u Cestici, Milaka u Trnovcu, Klapše u Maruševcu te osvojenim jednakim brojem vijećnika kao 2013. godine – nastavlja.

Izgubili zamjenike i predsjednike vijeća

Ipak nije sa svime zadovoljan, pa kaže:

- Izgubili zamjenike u Ivancu, Martijancu, Svetom Đurđu, Varaždinskim Toplicama, Klenovniku, Varaždinu i Varaždinskoj županiji te predsjednike vijeća u Varaždinu i Velikom Bukovcu te predsjednicu Županijske skupštine.

Izražava nadu da će predstojeća konstituiranja vijeća situaciju ponešto popraviti i zaključuje riječima, da nakon objektivne analize treba „sačuvati jedinstvo i na dobrim primjerima graditi budućnost SDP-a u Varaždinskoj županiji“.

Ambicije Bilića?

Ovo je drugi put nakon izbora da se Bilić osvrće na rezultate SDP-a Varaždinske županije u cjelini. Podsjetimo se, nakon prvog kruga izbora bio je nešto izravniji, rekavši da „nije dovoljno samo mahati crvenom zastavom“, što šef županijskog SDP-a Mario Habek na jučerašnjoj presici nije želio komentirati. Ostaje za vidjeti što zapravo znače ova Bilićeva (sve češća?) istupanja, naročito sada nakon ostvarenog drugog najboljeg rezultata u cijeloj županiji u prvom krugu izbora.

Komentari