objavio na facebooku

Bilić objavio kako će radije povećati svojima, nego dati Varaždincima

Objavljeno: 10.02.2019. 09:54

Zadnja izmjena: 10.02.2019. 16:56

Foto: Arhiva

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić na svojem Facebook profilu izjasnio se kako Grad Ludbreg neće biti uključen u sufinaciranje Nogometne akademije NK Varaždina.

– Mi nismo protiv sporta, dapače, dokazali smo se kao grad izvrsnih sportaša i zato smatramo da bi bilo puno ispravnije iznose od otprilike 80.000 kuna godišnje (i tako naredne tri godine) investirati u sport na nivou lokalne zajednice – napisao je Bilić, dodavši kao dodatan razlog kako u NK Varaždinu ne trenira ni jedno dijete iz Ludbrega.

Podsjetimo, Županijska skupština donijela je odluku o projektu sufinanciranja Nogometne akademije, međutim njegov ishod i dalje je neizvjestan jer pretpostavlja potpis zajedničkog sporazuma svih JLS-ova s područja županije. Rezultiralo je to najžustrijom raspravom na posljednjoj sjednici Županijske skupštine.

- U javnosti je sve dobilo prizuk 'Čačić ucjenjuje općine da sufinanciraju Akademiju'. Dajte, molim vas, Čačić je najsretniji da on ne daje ništa. Imamo gdje trošiti novce, ali da mi više nitko nije rekao, ni iz kluba ni Dalić, da mi nismo htjeli dati novce - komentirao je župan Čačić vrlo podijeljene reakcije načelnika i gradonačelnika.

Namjera mu je bila, kako je obrazložio prijedlog odluke, da se zajednički pomogne svojevrstan centar izvrsnosti ("prozor djeci u svijet profesionalnog nogometa s područja županije i sjevera"). Predsjednik Skupštine Alen Runac dodao je kako time male sredine u budućnosti mogu imati konkretne financijske koristi, spomenuvši transfere Marka Roga. Uz oporobene glasove protiv (SDP, HNS, Živi zid) inicijativa je izglasana...