ići će u gavellu

Bilić odlučno o 'zabrani' Noći kazališta: 'Ujutro idem u Vukovar, navečer u kazalište!'

Objavljeno: 27.09.2017. 13:31

Zadnja izmjena: 27.09.2017. 13:31

U hrvatskoj javnosti već se danima burno diskutira o odgađanju noći kazališta s 18. na 25. studenog na inicijativu Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. O tome se na svom portalu otvoreno očitovao i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Kako nam je objasnio, Ludbreg i Vukovar su gradovi prijatelji, brojni su Ludbrežani sudjelovali u obrani grada-heroja, a u Ludbregu je prošle godine jedna ulica preimenovana u ulicu Ludbreških branitelja Vukovara.

Ide gledati Gotovca

Svejedno, Bilić se otvoreno protivi ovakvom odlaganju Noći kazališta i planira otići u zagrebačku Gavellu, gdje će se davati predstava Vlade Gotovca 'Moj slučaj'. Inače se glumac i ravnatelj Gavelle Boris Svrtan vrlo oštro suprotstavio odlaganju kazališne manifestacije.

- Kultura je ono što nas razlikuje od drugih primata i nakon jutarnjeg posjeta Vukovaru, našem gradu prijatelju, 18. 11. idem u kazalište. Umjetnost nema nacionalnosti, ono je jedno rijetko univerzalno vezivno tkivo u ovom suludom razdoblju Velikih Budala. - napisao je Bilić na svom fejsu.

Komentari