novi savez na sceni

Bilić podržao Stričaka, pa zajedno kritizirali Nataliju Martinčević

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.05.2021. 08:18

Zadnja izmjena: 26.05.2021. 08:29

Kandidat za župana Anđelko Stričak jutros je izvjestio o radnom sastanku s gradonačelnikom Ludbrega Dubravkom Bilićem, koji mu je tom prilikom izrazio poprilično izravnu podršku...

Da je tome tako dokazuje više kritika koje su na zajedničkom sastanku uputili na račun Stričakova protukandidata Radimira Čačića, ali i njegove savjetnice, saborske zastupnice Natalije Martinčević.

Anđelko Stričak rekao je kako je zajedno s Dubravkom Bilićem dao sve od sebe da se na području Ludbrega otpočne s aglomeracijom, uređenjem arheološkog parka, kao i da država Gradu dodijeli Otok mladosti, a Dubravko Bilić njegove je riječi potvrdio, te potom kritizirao dosadašnju suradnju sa Županijom.

- Mnogi građani su nezadovoljni načinom na koji Županija investira u Ludbregu u odnosu na druge dijelove u koje se ulažu milijuni u domove zdravlja, ceste, hotele. To su stvari koje kod Ludbrežana stvaraju nezadovoljstvo zbog zanemarivanja – rekao je između ostaloga Bilić, dodajući kako ima velike planove za koje mu je u budućnosti potrebna pomoć i države i Županije.

Pomoć mu je potom obećao Anđelko Stričak, uputivši kritiku na račun zastupnice Martinčević.

– Aktualni župan ima dvije specijalne ili posebne savjetnice. Ja ću nakon izbora formirati jedan neformalni savjet, Savjet gradonačelnika i načelnika. Smatram da su oni daleko najupoznatiji sa stanjem na terenu, s potrebama svojega kraja, a na taj će način biti i u doticaju s donošenjem odluka na županijskoj razini – rekao je Stričak.

Komentari