situacija napeta

Bilić ponovno prozvao Bernardića za miješanje u kampanju - iz suprotnog tabora odgovaraju da bi mogli reći isto

Objavljeno: 25.05.2018. 15:12

Zadnja izmjena: 25.05.2018. 15:23

Foto: Arhiva

Stranačka središnjica SDP-a Varaždinske županije uputila je svojim članovima SMS poziv na druženje s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem, koje će se održati ove nedjelje u kafiću u sklopu kazališta u Varaždinu.

Tim povodom Dubravko Bilić medijima je uputio reagiranje, u kojem je Bernardića ovaj puta prozvao za - izravno uplitanje u unutastrančke izbore na području Varaždinske županije: "U nedjelju? U Varaždinu? U jeku kampanje za unutarstranačke izbore? Time je Bernardić odlučio i javno podržati Barbaru Antolić Vuporu i njena dva zamjenika, Miroslava Markovića i Nevena Bosilja, te njihov program 'Varaždin je najvažniji'", smatra Dubravko Bilić prema onome što piše u priopćenju.

Nastavlja: "Očitije podrške jednom kandidatu ne može biti, unatoč odluci Županijske izborne komisije o izbornim pravilima odvijanja kampanje. Mene osobno to ne brine, borim se za SDP bez podobnih i podobnijih, za SDP vrijednih, uspješnih i u svojim sredinama prepoznatih žena i muškaraca, mladih i starijih, koji žele graditi bolje društvo", završava Bilić, a druga strana, koju smo pitali za razlog posjeta Bernardića - kaže kako oni imaju informaciju da predsjednik SDP-a samo dan ranije, u subotu, dolazi i u Ludbreg.

"Da li bi to onda trebalo značiti da daje podršku Dubravku Biliću? Ja sam kao predsjednik gradske organizacije dobio od protokola obavijest da organiziram posjet predsjednika stranke, koji je usputan jer Davor Bernardić je u Varaždinu na proputovanju prema Kotoribi, gdje će posjetiti jednu manifestaciju. Nema tu nikakve mistifikacije i podrške,, a ja ću ako treba Dubravku Biliću organizirati i tribinu u Varaždinu, bez obzira što sam na strani g. Antolić Vupore", komentirao je posjet predsjednika SDP-a Varaždinu Miroslav Marković, predsjednik gradske organizacije stranke.

Komentari