stalna samo mijena jest

DOZNAJEMO Bivše kandidate za vodstvo grada povezuje jedna tvrtka, a od ponedjeljka...?

Objavljeno: 16.02.2018. 19:23

Zadnja izmjena: 16.02.2018. 19:54

Foto: Arhiva

Osim što su bili kandidati za gradonačelnika Varaždina i zamjenike, Alen Kišića, Nikolu Plaveca i Vesnu Dušak povezuje i jedna gradska tvrtka, a riječ je o Centru kompetencije za obnovljive izvore energije iz varaždinskog Tehnološkog parka.

Kako ekskluzivno doznajemo, upravo maločas odabran je novi Nadzorni odbor ove tvrtke u kojem će umjesto Ive Friganovića (predsjednika), Vesne Dušak (zamjenice) i Tomislava Dobranića (člana) odsada biti: Mario Lešina, Lovorka Gotal Dmitrović i Božo Soldo. Spekulira se da bi, pak, direktorom o kojemu se odlučuje u ponedjeljak mogao postati Alen Kišić (SDP), kandidat za gradonačelnika Varaždina, koji bi na tom mjestu onda zamijenio Nikolu Plaveca (HNS), kandidata za svojega zamjenika na proteklim lokalnim izborima.

Premda se danas pročulo kako bi Plavec mogao biti kandidat za direktora HEP-a, prema posljednjim informacijama on se već navodno prijavio na natječaj za čelnu poziciju HERA-e (energetske regulatorne agencije). Riječ je o mandatnoj funkciji od godine dana, što Plavecu navodno odgovora zbog blizine mirovine. Podsjetimo, o Kišiću se duže vremena spekuliralo kako bi mogao doći na čelo Tehnološkog parka. Nije Tehnološki park, ali čini se da je ipak tvrtka iz istoga. Bavi se istraživanjem i razvojem obnovljivih izvora energije, broji pet zaposlenih te godišnje ostvaruje oko 2,6 milijuna kuna prihoda.

Komentari