kampanja, skupština?

eTV - Čehok vidno iznenađen pitanjem: 'Borovec?! Nikakvu kampanju ovdje neće voditi'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.02.2023. 11:57

Zadnja izmjena: 10.02.2023. 11:59

Ivan Čehok je u današnjoj emisiji eTV studija demantirao navode o tome da bi njegovu kampanju uoči prijevremenih izbora mogao voditi Igor Borovec, nekadašnji istaknuti operativac HDZ-a.

Konkretno, na pitanje voditeljice kakav rezultat očekuje i je li Borovec određen kao osoba koji bi mu mogla voditi kampanju, Čehok je ostao vidno iznenađen.

- Borovec? Pa Borovec živi u Ludbregu. Neće netko tko živi u Ludbregu voditi nama kampanju u Varaždinu. To je potpuno jasno tako da je to čista patka - rekao je Čehok.

'Nije bilo razovora da uđe u Skupštinu'

Što se pak tiče nagađanja o tome da bi Borovec zauzvrat vođenja kampanje mogao ući u Županijsku skupštinu, i to umjesto Marijana Cingule, Čehok odgovara:

- Nikakvih razgovora o tome nije bilo. Gospodin Borovec živi, koliko je meni poznato u Ludbregu i nikakavu kampanju ovdje neće voditi. Ono što nam može pomoći, ne samo on nego i svi drugi članovi i simpatizeri  jer mi nismo stranka, apsolutno dobrodošli su svi - rekao je Čehok, dodajući kako je nevjerojatno koliko ljudi se njegovoj listi javlja, i to uglavnom nestranačkih.

Surađivali 2021.

  • Podsjetimo, s Igorom Borovcem Ivan Čehok surađivao je na proteklim lokalnim izborima kada mu je Borovec osigurao dio glasova HDZ-, i to kao nekadašnji HDZ-ov predsjednik mladeži i predsjednik 5. mjesnog odbora koji je bio zadužen za poslove poslove animiranja glasačkog tijela. U nekom trenutku Borovec je navodno ušao u sukob s Anđelkom Stričakom, poslije čega je u siječnju 2019. isključen iz stranke, a onda se, dvije i pol godine kasnije, na lokalnim izborima 2021. pridružio Ivanu Čehoku, odrađivao teren i povezao listu s HSS-ovim Krešom Beljakom. Čehok mu je tada obećao sigurno mjesto za ulazak u Županijsku skupštinu, te je čak i podcrtao njegovo ime na predizbornom plakatu, no onda ga je zbog „viših interesa“ pomicao sve niže i niže.Uz Ivana Čehoka i Maria Lešinu, u Županijsku skupštinu tako su ušli Željko Bunić, Dragutin Kranjčec i Marijan Cingula.

Komentari