novi istup gradonačelnika

Bosilj promijenio mišljenje i ograničit će korištenje službenog vozila? 'Želim završiti tu priču!'

Objavljeno: 25.08.2021. 13:44

Zadnja izmjena: 25.08.2021. 14:00

Gradonačelnik Neven Bosilj ponovno se oglasio oko korištenja službenog vozila za odlazak na godišnji odmor, a s namjerom da, kako je napisao - "završi priču".

Premda to izričito nigdje ne navodi, činjenica da Bosilj najavljuje promjenu pravilnika iz 2014. godine o korištenju službenih vozila - mogla bi značiti da automobil gradonačelniku Varaždina više neće biti raspoloživ 24 sata na dan (poslovno i privatno). Ukoliko je tako, onda je Bosilj danas promijenio mišljenje, što implicitno i sam priznaje kada kaže: „Činjenica da sve što je zakonito nije uvijek i moralno, naročito kada je riječ o javnim osobama. (…) Slažem se sa svim komentarima“.

Podsjetimo, Neven Bosilj jučer je izjavio kako automobil namjerava koristiti 24 sata na dan, jer i svoju dužnost obavlja 24 sata na dan, a time ujedno ne krši ni jedan zakon. „Ja sam dužnosnik 365 dana u godini i nemam pravo na regres, dječje poklone, božićnicu, uskrsnicu ili bilo kakve stvari na koje sam imao pravo u tvrtki u kojoj sam radio prije toga. Jedino pravo koje imam kao dužnosnik je korištenje vozila 24 sata na dan. To vozilo mi je doista i potrebno jer sam gradonačelnik 24 sata. Ja nemam godišnji odmor i mislim koristiti vozilo 24 sata na dan", rekao je, naglašavajući da ne želi biti populist.

Neizravno proziva Čehoka

Danas na Facebooku, Bosilj se ograđuje da je govorio „kao manager“, naglašavajući pritom da mu se (tek) na njegov zahtjev korištenje automobila za srpanj obračunalo kao plaća u naravi, odnosno neizravno proziva bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka da on to nije radio. „Nije me bilo briga", kaže Bosilj, "Što se 'to do sada nije radilo', jer imam svoj stav i on će uvijek ostati isti, a to je pošteno i odgovorno obavljati posao. (…) Put do pakla često je popločen dobrim namjerama. Jasno je da se od dana kada sam došao na mjesto gradonačelnika ništa ne skriva, ne manipulira se, a tako će i ostati“, zaključuje.

Čehok 'zakuhao'

Sve je počelo objavom na Facebook stranici Nezavisne liste Ivana Čehoka, s koje ni danas ne prestaju pristizati strelice upućene prema Nevenu Bosilju zbog odlaska službenim automobilom na godišnji odmor: „Kako je u putni nalog upisao privatno putovanje, tko je platio kupnju i postavljanje thule, kojim se privatnim potrebama služi automobil? To su pitanja na koja javnost očekuje odgovore“, poručuju.

Sukob i s partnerima

Podsjetimo, Bosilj je jučer zbog odlaska službenim automobilom na godišnji odmor prozvala i platforma Budimo grad: „Izabran je da se ovakvi prizori više ne gledaju. Da ne časti prijatelje službenom karticom, da ne vozi obitelj u službenom autu i ne plaća gorivo na privatnim putovanjima na trošak Grada. To nije populizam, to je elementarna pristojnost“, napisali su, aludirajući na Bosiljevu izjavu da se ne želi populistički odreći svojeg prava na korištenje vozila.

Komentari