presica uoči sjednice

Bosilj: "SDP neće sudjelovati u povjerenstvu za bale koje Čehok želi osnovati"

SDP-ovi Miroslav Marković i Neven Bosilj danas su na konferenciji za medije govorili o prošloj sjednici Gradskog vijeća koja je burno završila, a za koju smatraju da se na kraju sve svodilo na sudsku nagodbu.
Objavljeno: 07.06.2019. 11:05

Zadnja izmjena: 07.06.2019. 11:17

Foto: Dario Jurčević

SDP-ovi Miroslav Marković i Neven Bosilj danas su na konferenciji za medije izvjetili javnost kako su od predsjednika gradskog vijeća Damira Habijana službenim putem zatražili, da se sjednice ubuduće ne održavaju u jutarnjim satima.

- Neki vijećnic rade, teško im je uskladiti svoje obaveze, te bi održavanje sjednica trebalo pomaknuti na 15 ili 16 sati. Jedino predsjednik Gradskog vijeća može to učiniti, ali nije. Smatramo da je to loša stvar, jer ukoliko netko zbog spriječenosti ne dođe na sjednicu, moglo bi se dogoditi da se smanji kvorum, zbog čega postoji mogućnost da sudska nagodba prođe - rekao je Marković.

Neven Boslj je, s druge strane, dodao, kako ga je sredinom tjedna nazvao gradonačelnik Čehok te mu priopćio kako ima namjeru osnovati povjerenstvo za bale, u kojemu bi se trebali naći svi predsjednici klubova vijećnika.

- U tom povjerenstvu neću sudjelovati niti na niti bilo tko iz SDP-a. Radi se o jednom prebacivanju odgovornosti kod odlučivanja. Predlagatelj bi bilo nekakvo povjerenstvo, dok će Čehok na taj način kao Poncije Pilat oprati ruke od bilokakve odgovornosti - zaključio je Bosilj.

Komentari