školska prehrana

Bosilj: Čehok je politički kleptoman, besplatni topli obroci već su u planu

Objavljeno: 13.09.2022. 15:48

Zadnja izmjena: 13.09.2022. 15:49

Foto: Iva Habulan

Nakon što je vijećnik Ivan Čehok najavio kako će njegova lista od Grada Varaždina tražiti besplatni topli obrok u svim gradskim školama, gradonačelnik Neven Bosilj nazvao ga je "kradljivcem ideja" te rekao kako će prijedlog kojeg je inače predložio Budimo grad biti uvršten u proračun.

Kako je rečeno, na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća odlučivat će se o rebalansu proračuna, na kojem se, navodi Bosilj, radi već mjesec dana. Rebalans bi tako, bude li izglasan, od 1. listopada ove godine trebao uključiti i besplatne tople obroke za sve gradske osnovnoškolce, što je, kako tvrdi gradonačelnik, inicijalno bila ideja platforme Budimo grad.

- Koliko netko mora biti jadan da prisvaja tuđe ideje? Budimo grad je dao tu, tada smo napravili rebalans proračuna te smo milijun kuna s dječjih vaučera prebacili za tu ideju i dodali još 400 tisuća kuna. Materijali će za tu sjednicu uskoro izaći van. Nevjerojatno je da po tom pitanju nije napravio ništa u zadnje četiri godine, a sada si uzima za pravo predlagati ovakvu ideju. To je politička kleptomanija bez presedana - rekao je Bosilj citirajući pritom Teslinu izreku koja glasi "Nije mi žao što su ukrali moje ideje, već što nisu imali svoje".

Pritom je dodao kako je za škole osigurano 36 posto više sredstava za pripremu adekvatnih toplih obroka za djecu kako bi dobila kuhanu hranu umjesto pekarskih proizvoda, dok je zamjenik Miroslav Marković istaknuo kako se provode projekti "Čarobna osmica" i "Healthy meal standard".

Komentari