upravo obznanjeno

Donesena odluka: "Skulpture redovnika nemamo obavezu platiti i uklonit ćemo ih"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.10.2021. 14:12

Zadnja izmjena: 15.10.2021. 15:23

'Slučaj smo predali odvjetnicima Grada koji će povući korake i ja vjerujem da će se ugovor s umjetnikom raskinuti i Grad će tražiti da se kipovi uklone, rekao je gradonačelnik Neven Bosilj na današnjoj konferenciji za medije.

Podsjetimo, nakon što se u javnosti danima raspravljalo liči li jedan od redovnika na bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, sada je vještačanje pokazalo kako skulpture redovnika nisu izrađene od materijala koji je dogovor u ugovoru. Konkrentije, skulpture nisu izvedene u kamenu St. Margarethen iz Dolomita već su izvedene u poliesteru tehnikom lijevanja i ''punjene nekim drugim materijolom''.

- S umjetnikom smo u kontaktu putem dopisa, odnosno, on je nama poslao dopis kojim je tražio plaćanje, a mi smo odgovorili da plaćanja nema do se ne utvrde sve činjenice. To je bilo prije otprilike 7-10 dana - rekao je Bosilj.

Na pitanje novinara očekuje li pokretanje pravnog spora, Bosilj odgovara:'' Svatko ima pravo pokrenuti pravni spor, ali činjenice su na našoj strani.''

Dogradonačelnik Miroslav Marković je pak na kraju konferencije za medije dodao kako će vidjeti ima li u cijeloj situaciji elemenata za kaznenu prijavu. 

Komentari