presica sdp-a

BOSILJ I ISTER 'Čehok opet gura politiku u Varkom, a Avaru je bolje da se ne bavi onim što ne razumije'

Objavljeno: 13.09.2017. 14:04

Zadnja izmjena: 13.09.2017. 14:44

Foto: Luka Šalamun

Istaknuti SDP-ovi gradski vijećnici danas su održali presicu u prostorijama stranke u kojoj su se oštro osvrnuli na sutrašnju sjednicu varaždinskog Vijeća, Varkom i projekt rekonstrukcije električnih instalacija u 5. osnovnoj školi.

Neven Bosilj je rekao kako na sutrašnjoj sjednici Vijeća nema nijedne točke bitne za život građana - osim promjene u voznom redu buseka koju je inicirao koncesionar. Posebno je istaknuo činjenicu da se dva rotora počinju graditi ovih dana.

- Umjesto da se radi ljeti, zbog pada proračuna počinje se s radovima tek sada, što će prouzročiti probleme u prometu. Bosilj je potom kao donedavni član Nadzornog odbora Varkoma govorio o Aglomeraciji, tvrdeći kako je sva dokumentacija za ovaj projekt predana još 21. travnja.

- Žalosno je da Čehok sada prisvaja Aglomeraciju. Politika se previše miješa u Varkom - u novom Nadzornom odboru sad su Čehokovi ljudi od kojih neki imaju srednju stručnu spremu. U Varkomu rade stručni ljudi, ali njihov je problem što politika često stavi šapu na njih. - ustvrdio je Bosilj.

'Praksa ne pamti sličnu glupost'

Bruno Ister je potom opširno izložio problem s projektom rekonstrukcije električnih instalacija u 5. Osnovnoj školi, kritizirajući - kako ih je nazvao - nesuvisle postupke koji će djecu i osoblje škole izložiti pogibelji.

- Nestručnim i neovlaštenim, te kažnjivim prekrajanjem troškovnika, napravila se podloga za natječaj na manje od 500 tisuća kuna, namjesto ranije predviđenih 1,5 milijuna kuna, koja je besmislena, pa izvođači nisu dali ponude. - rekao je Ister, koji je za nastalu situaciju izravno optužio Čehokovog zamjenika Zlatana Avara.

- Izbačene su brojne stavke, a dodana je stavka o skidanju i ponovnoj montaži postojeće rasvjete, što je iz raznih razloga neizvedivo pa i kažnjivo. Za dobro gospodina Avara i za naše dobro bilo bi bolje da se u svom radu koristi stručnim ljudima i da što manje ulazi u područja koja ne razumije. - izjavio je Ister te novinarima dostavio i priopćenje u pisanom obliku.

Komentari