priopćenje za medije

Bosilj i Marković o integralnoj nagodbi: HDZ je opet Čehoku držao lojtru

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.03.2021. 10:12

Zadnja izmjena: 27.03.2021. 10:17

Gradski SDP oglasio se priopćenjem za medije u kojem su gradski HDZ u kontekstu izglasavanja integralne nagodbe nazvali „držačem lojtre Ivana Čehoka“.

  • eTV - INTEGRALNA NAGODBA Tko je bio protiv i što kaže gradonačelnik Čehok, više ovdje.

- Ovaj puta „držač Čehokove lojtre“ kako Varaždinci zovu HDZ-ovce, nije bio Habijan koji je lukavo glasao protiv nagodbe, već HDZ-ov vijećnik Puja, džoker „pukla mi je veza“ koji u ključnom trenutku glasanja jednostavno nestao i time omogućio izglasavanje Nagodbe – pišu između ostaloga.

- Za razliku od HDZ-a i Čehoka, SDP-u je uvijek bio odgovoran i konstruktivan u rješavanju ovog dugogodišnjeg problema. To je u raspravi ponovo istaknuo predsjednik Kluba vijećnika SDP-a i kandidat za gradonačelnika Neven Bosilj koji je istaknuo da je SDP pokazao  dobru volju za rješavanje ovog problema, ali su vladajući cijelo vrijeme radili po svome često obmanjujući i same vijećnike, ali i javnost – dodaju.

Osvrću se i na točku oko koje su se ovog tjedna sporili s TTS-om, koji je protiv SDP-a najavio i tužbu.

- Iako je integralna nagodba bila najvažnija točka sjednice Gradskog vijeća važno je istaknuti da je upravo zahvaljujući SDP-u sa sjednice Gradskog vijeća skinuta sporna odluka o prodaji gradskog zemljišta TTS-u čime bi se Grad značajno oštetio. SDP je zbog tog istupa bio izložen velikim pritiscima pa čak i  prijetnjama tužbama – napisali su između ostaloga u svojem priopćenju.

Komentari