konferencija za novinare

Bosilj i Marković (SDP): Bale ćemo riješiti prema hodogramu Ministarstva

"Ministarstvo je propisalo hodogram s 11 točaka kojih se iz nekog razloga sadašnja vlast nije željela pridržavati. Odmah po dolasku u Vijećnicu ćemo pokrenuti izradu novog programa sanacije", rekao je Bosilj...
Objavljeno: 13.03.2021. 16:29

Zadnja izmjena: 13.03.2021. 16:40

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Neven Bosilj i kandidat za njegovog zamjenika, predsjednik GO SDP-a Varaždin, Miroslav Marković, danas su u Brezju održali konferenciju za novinare.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Miroslav Marković mandat Ivana Čehoka proglasio je izgubljenim godinama: "Ovo je spomenik sramote Ivana Čehoka i njegovih interesnih partnera kojima je pohlepa za ekstra profitom bila važnija od zdravlja i općeg dobra Varaždinki i Varaždinaca -Čehok nije riješio problem kao što je 2017. obećavao u predizbornoj kampanji, već je u svojem mandatu napravio sve kako bi spasio sebe od zatvora, radeći pritom protiv interesa građana i Grada. To je na kraju kulminiralo najsramotnijom odlukom Gradskog vijeća u povijesti, izglasavanjem famozne 'integralne nagodbe' za koju je glasalo 13 vijećnika s njegove liste i HDZ-a", rekao je.

Neven Bosilj je iznio način na koji bi se riješio problem otpada, ukoliko bi on i Marković bili izabrani za gradonačelnika i zamjenika: „Ministarstvo je propisalo hodogram s 11 točaka kojih se iz nekog razloga sadašnja vlast nije željela pridržavati. Odmah po dolasku u Vijećnicu ćemo pokrenuti izradu novog programa sanacije. Ovaj koji je izrađen bio je isključivo pogodovanje da bale završe u obližnjem MBO-u. Moramo imati program sanacije koji predviđa sve moguće vrste obrade. Takav program sanacije će biti podloga za raspisivanje javnog natječaja. Cijeli postupak koji je propisalo Ministarstvo ćemo provesti do kraja godine. Koliko će trajati samo rješenje, ne mogu prejudicirati, ali znat ćemo na koji način ćemo zbrinuti bale i kako će se to odraditi“, rekao je između ostaloga.