očitovanje

Bosilj: 'Neki aktivistički odvjetnici populistički prozivaju, a trebali bi znati...'

Gradonačelnik Neven Bosilj se, nakon što su bivši gradonačelnik Ivan Čehok i platforma Budimo grad na društvenim mrežama reagirali na povećanje cijene zbrinjavanja komunalnog otpada, očitovao na prozivke...
Objavljeno: 31.12.2021. 09:28

Zadnja izmjena: 31.12.2021. 09:28

Foto: Arhiva

Gradonačelnik Neven Bosilj se osvrnuo na reakcije platforme Budimo grad i bivšeg gradnačelnika Ivana Čehoka na povećanje cijene zbrinjavanja komunalnog otpada, uz riječi kako je "najlakše pametovati na društvenim mrežama, a za razliku od takvih, oni su ušli ukoštac s problemima".

Podsjetimo, Čehok je objavio na društvenim mrežama kako je "upozoravao da će izborom Bosilja cijene podivljati", ali i da smatra kako se sada povećava cijena minimalne javne usluge, nakon čega će se povećati i cijene zbrinjavanja te da će, kako je naveo, "ukupno povećanje cijene biti drastično, a sve će to platiti građani". 

Bosilj se o prozivkama očitovao na Facebook-u, navodeći kako su racionalizirali poslovanje, "zaustavili curenje novca" i pronašli bolje opcije. - Naravno da radimo i na kaznama, otkazima i prijavama za odgovorne i nevjerojatno je da nas neki "aktivistički" odvjetnici populistički prozivaju, a trebali bi znati da je procedura u takvim stvarima najvažnija i da bi krivim korakom mogli izgubiti sve te buduće potencijalne sporove i napraviti ogromnu štetu Društvu - stoji u objavi. 

'Najlakše je - povisiti cijenu'

Budimo grad se oglasio također na društvenim mrežama navodeći kako smatraju da je rješenje poticanje i nagrađivanje odvanja otpada. - Čistoća i druge javne firme, monopolisti u svom poslu, imaju vrlo jednostavno rješenje za svaku situaciju u kojoj nestane novca – povisiti cijenu. Građani izbora ionako nemaju. Tužno, promašeno i, u ovoj formi, za Budimo grad potpuno neprihvatljivo - naveli su dodajući kako su predložili da se u dnevni red na idućoj sjednici uvrsti točka o stanju u Čistoći i donese zaključak o provođenju vanjske revizije poslovanja.

Komentari