gradsko vijeće

Bosilj: Mislim da bi zaista bilo najbolje da ovo Gradsko vijeće ode u povijest

Rekao je to gostujući jučer u eTV studiju i Miroslav Marković, njegov zamjenik...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.11.2022. 14:55

Zadnja izmjena: 30.11.2022. 15:26

Već nekoliko sati Gradsko vijeće raspravlja o proračunu, a zapravo najviše o predloženom rješenju za balirani optad.

Iako je gradonačelnik najavio kako će prijedlog o zaduživanju za bale povući sa dnevnog rada, dnevni red koji je usvojeni ipak sadrži i taj prijedlog, no gradonačelnik ga u svakom trenutku može povući. Očekivano, najviše kritika na račun SDP-ovog rješanja za bale došlo je od Čehokovih vijećnika koji su poručili kako će dići ruke jedino ako se poništi ova javna nabava i ako se krene u konzumiranje ugovora iz 2008 godine. HDZ, odnosno vijećnik Alen Runac ovo je rješenje za bale pak nazvao 'najvećom pljačkom' i ponovio kako HDZ proračun neće podržati.

S druge strane, gradonačelnik Neven Bosilj je rekao kako su se upravo članovi HDZ-a 'slikali' s državnim tajnikom Marijom Šiljegom kada je bilo najavljeno da će 'Vlada RH osigurala 40 posto sredstva za zbrinjavanje bala u Brezju, a već su tada, kako je rekao Bosilj, bili svjesni koji je iznos u pitanju. U svakom slučaju, u dugotrajnoj rasravi Bosilj je čak tri puta rekao kako bi bilo možda najbolje da ovo Gradsko vijeće ode u povijest i da se ode na nove izbore.

'Niti su popucale...'

- Vidim da je i danas ovo Gradsko vijeće pokazatelj jedne takve destruktivne rasprave vezane uz cijeli ovaj proračun, da je tu gotovo nemoguće na bilo koji način povezati te sve popucale niti i ljude i ja mislim da bi zaista bilo  najbolje da ovo Gradsko vijeće ode u povijest i da ode na nove izbore - bile su riječi koje je posljednjom prilikom upotrijebio.

Rekao je to gostujući jučer u eTV studiju i Miroslav Marković, njegov zamjenik, no dodao kako to bilo pogubno za projekte.

 

 

Komentari