komentar

Bosilj o dijelom oslobađajućoj presudi: Čehoka treba pobijediti na izborima

"Vjerujem da je sada svakome jasno zbog čega se HDZ i njegovi sateliti svim silama bore protiv prijedloga da gđa. Zlata Đurđević preuzme Vrhovni sud", rekao je Bosilj...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.04.2021. 10:52

Zadnja izmjena: 24.04.2021. 11:00

Foto: Luka Šalamun

„Prije nekoliko tjedana prognozirao sam upravo takvu presudu i zaželio da Čehoka pobijedim na izborima“, riječi su kojima je SDP-ov kandidat za gradonačelnika komentirao jučerašnju presudu Vrhovnog suda.

Podsjetimo, prema toj presudi: Ivan Čehok oslobođen je za ono što mu se stavljalo kao najveći krimen (Ugovor za zbrinjavanje baliranog otpada težak sto milijuna kuna), dok slučaju zamjene zemljišta (T7 VIS/Grad Varaždin) suđenje ide na ponovljeni postupak.

  • ODLUKA VRHOVNOG SUDA: Dijelom pravomoćno oslobođeni, dijelom se ponavlja suđenje, više ovdje.

„Vjerujem da je sada svakome jasno zbog čega se HDZ i njegovi sateliti svim silama bore protiv prijedloga predsjednika Republike Zorana Milanovića da gđa. Zlata Đurđević preuzme Vrhovni sud“, rekao je danas Bosilj, koji smatra da je „Čehoka bolje pobijediti na izborima“. „Puno bolja opcija za higijenu društva jest da stavimo Čehoka u mirovinu preko izbora. Ak nije po pravu nek bude po pravici. Građani Varaždina će 16.5. donijeti svoju presudu“, zaključio je Bosilj.

"Trebalo je to izdržati..."

Ivan Čehok nakon jučerašnje presude na Facebooku je napisao: "Vrhovni sud RH potvrdio je oslobađajuće presude i poništio osuđujuće presude, dvije točke vraćaju se na ponovno suđenje. Hvala Bogu. Hvala svim, mnogim mojim sugrađanima, koji su me hrabrili. Trebalo je to izdržati, nitko ne zna što su moja obitelj i moji bližnji propatili. Opraštam i svima koji su se veselili unaprijed. Pokazali su svoju neljudskost. Ne mogu shvatiti one koji su grad uveli u skupe sudske sporove koristeći kazneni postupak. Ti su najveći štetočine."

Komentari