iz prve ruke

Bosilj o novom direktoru Parkova: Spinovi, svatko se može javiti na natječaj

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.07.2021. 12:03

Zadnja izmjena: 02.07.2021. 12:15

Foto: Arhiva

Kuloarska informacija da bi novi direktor Parkova mogao biti iz redova Reformista, te da bi to mogao biti Željko Bedeković, jutros je izazvala žestoku reakciju platforme Budimo grad koja se oglasila s porukom „Nebu išlo“.

  • Runac očekuje smjenu: "Svakom ću moći pogledati u oči", više ovdje.
  • Željko Bedeković od jeseni novi direktor Parkova?, više ovdje.

Iz Budimo grad poručuju da u takvom sastanku (ako ga je bilo) nisu sudjelovali, te da takvom informacijom uopće ne raspolažu, no, u svako slučaju, Željka Bedekovića smatraju "nedovoljno iskusnim" za takvu funkciju.

Gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja odlučili smo pitati: kako komentira takav stav svojih koalicijskih partnera i može li se decidirano izjasniti o pitanju novog direktora Parkova?

On cijelu stvar smatra političkim spinom i kaže: - Budući da su počeli ovakvi spinovi, ja ću odmah poslije Skupštine imenovati v.d. direktora koji će Parkove voditi do raspisivanja novog natječaja.

'Moramo postići konsenzus'

Poručuje također da s Reformistima nije razgovarao ni o kakvim kadrovskim pitanjima: - Apsolutno nikakav sastanak nismo imali vezan uz kadrovska pitanja.

Da li ipak, pitamo ga, postoji mogućnost da će se Željko Bedeković javiti na taj javni natječaj kada se raspiše. Odgovara: - Pa postoji, svatko se može javiti. Ali, tko će biti najbolji na tom natječaju odlučit će novi Nadzorni odbor.

Kako komentira takvu reakciju Budimo grad, odnosno njihovu poruku „Nebu išlo“? – Stvar je takva da SDP, Budimo grad i Reformisti činimo većinu i da se za sve takve odluke mora postići konsenzus.

Komentari