raspad koalicije

Bosilj ostaje pri svom: Žao mi je odlaska BG, ali trebam ljude od povjerenja!

Da, trebam ljude koji su spremni raditi, u koje imam povjerenja i za koje sam siguran da im je interes grada i građana ispred osobnog. Izdržat ćemo ove prve "porođajne muke", piše gradonačelnik u svojem priopćenju...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.10.2021. 10:41

Zadnja izmjena: 13.10.2021. 10:49

Nakon što su predstavnici platforme Budimo grad jučer obznanili kako napuštaju vladajuću koaliciju u Gradu Varaždinu, a čemu su presudili su natječaji za čelna mjesta u gradskim tvrtkama, danas se javio i gradonačelnik Neven Bosilj.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

  • ''Bolje da su nam čuvali leđa'' - Bosilj piše kako mu je žao što su vijećnici s NL Dubravke Novak bili nestrpljivi, ali da se ''ništa ne radi preko noći''. - Nikada nije sve crno ili bijelo. Programsko partnerstvo s NL Dubravke Novak nije i nikada neće biti upitno, no kako bi uprava mogla provoditi promjene, mora uspostaviti sustav. Sustava u upravi koju smo zatekli nažalost nije bilo, a bombardiranja s raznim podvalama su konstanta. Bilo bi mi draže da su nam, kao partneri čuvali leđa od bivšeg gradonačelnika koji je lažima, podvalama od prvog dana kako je izgubio na izborima, iz vlastitog očaja trovao sve oko sebe. 
  • Ne želi pogriješiti kao Tomašević u Zagrebu - Bosilj nadalje navodi kako neće dozvoliti opstrukcije poput onih u Čistoći s početka mandata ili amaterski pristup i greške poput poteza u Zagrebu oko zagrebačkog Holdinga. - S obzirom na zatečeno stanje, najprije moramo uspostaviti kvalitetan i operativan sustav, a to je nažalost proces koji traje. S puno toga se što se tiče uprave pa i samih zakona ne slažem. I sam sam imao jednu sliku prije nego sam počeo obnašati dužnost gradonačelnika. Mislio sam kako ćemo puno prije i brže početi s konkretnim projektima koje smo u kampanji i obećali - stoji u objavi.
  • ''Nažalost, brže ne ide'': Bosilj, obraćajući se javnosti, piše i kako razumije da je građanima dosta čekanja, no poručuje im da ne ide brže. - Građani očekuju rezultate i rješavanje najvećih problema poput bala i u tom smjeru očekujemo doprinos svih opcija jer svaki vijećnik iz koje god stranke ili platforme odgovoran je prema građanima da se nagomilani problemi grada konačno počnu rješavati. To je politika, a sve ostalo je politikanstvo, a time se ne stignem i ne želim baviti - napisao je.
  • Ostaje pri svome stavu oko Varkoma: - Da, trebam ljude koji su spremni raditi, u koje imam povjerenja i za koje sam siguran da im je interes grada i građana ispred osobnog. Izdržat ćemo ove prve "porođajne muke", ustrojit ćemo racionalnu i efikasnu upravu i već sljedećim proračunom krenuti u realizaciju projekta i programa koji će olakšati život našim sugrađanima - za kraj je napisao gradonačelnik.

Komentari