facebook objava

Bosilj objavio rezime prvog mjeseca: 'Zatekli smo nered, nebrigu i probleme'

"Vremena za gubljenje nema jer nam je grad nažalost poprilično zapušten i malo je toga gdje nije zatečen nered, nebriga i problemi", napisao je između ostaloga Bosilj...
Objavljeno: 16.07.2021. 13:06

Zadnja izmjena: 16.07.2021. 13:47

Foto: Arhiva

Prošlo je mjesec dana otkako je gradonačelnik Neven Bosilj preuzeo gradsku vlast, a na Facebook-u je objavio rezime svog upravljanja gradom.

Kako gradonačelnik piše u statusu na Facebook-u, u njegovih prvih mjesec dana upravljanja Gradom nakon osam godina je pokrenuto rješavanje radnog statusa učiteljica i učitelja u produženom boravku te su povećani iznosi stipendija za deficitarna zanimanja. Navodi kako kako se Varaždin kao prvi grad u Hrvatskoj uključio u borbu protiv menstrualnog siromaštva financiranjem higijenskih potrepština za učenice viših razreda osnovnih škola.

Nadalje, Bosilj u statusu također dodaje kako su osigurali inicijalna sredstva za projekt vrtića u Hrašćici i Društvenog doma - kulturnog centra u Gornjem Kućanu kojeg će prijaviti na EU mjere 7.4.1. Nadodaje kako su dogovorili mirno rješavanje višemilijunskog duga za Arenu Varaždin, pokrenuli izradu desetogodišnjeg Plana razvoja Varaždina do 2030. godine te osnovali Odbor za mlade koji će sustavno i institucionalno raditi na politikama za mlade. 

Aktivni projekti

Neven Bosilj je u statusu također naveo kako trenutno aktivno rade na novoj odluci o parkiranju, potpunoj transparentnosti proračuna, reorganizaciji Gradske uprave, reviziji socijalnih stanova, ponovnom radu Aerodroma, pripremi dokumenata za ITU, strategiji međunarodne suradnje i projektu mjernih stanica za kakvoću zraka.

- U fokusu je definitivno kao prioritet bilo rješavanje problema otpada, ali kako naš radni dan traje duže od 8 sati uz tekuće poslove (sastanke, kolegije, razgovore s građanima, otvorenja…) stiglo se odraditi puno toga. Vremena za gubljenje nema jer nam je grad nažalost poprilično zapušten i malo je toga gdje nije zatečen nered, nebriga i problemi. Pošteno i odgovorno ćemo nastaviti i dalje jer je to jedini način na koji znamo raditi i kakav građani Varaždina zaslužuju - napisao je Bosilj.

Komentari