održana presica

Bosilj bez zadrške: Odluku o javnom redu i miru donosimo potaknuti događajem na Stančiću

Objavljeno: 21.10.2022. 12:07

Zadnja izmjena: 21.10.2022. 12:23

Foto: ilustracija, arhiva

Gradonačelnik Neven Bosilj danas se po prvi put, iako doduše neizravno, osvrnuo na incident u kojem je ozlijeđen župan Anđelko Stričak.

Učinio je to danas predstavljajući nadopune dvije odluke koje se tiču komunalnog reda i ugostiteljske djelatnosti, ali i predstavljajući sasvim novu odluku, onu naziva: Odluku o javnom redu i miru Grada Varaždina. 

- Potaknuti sve učestalijim prijavama i pritužbama građana te nedavnim nemilim događajem na Trgu Miljenka Stančić, u suradnji s policijom odlučili smo stati na kraj takvom neprihvatljivom ponašanju. To je potpuno nov način rješavanja problematike javnog reda i mira, jer takvu Odluku Grad Varaždin do sada nije imao - riječi su kojima se novinarima uvodno obratio gradonačelnik.

Inače, što se tiče SDP-a, o događaju se ranije oglasila i predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora, rekavši:

- Župane, primite se posla. Umjesto da gubite vrijeme objašnjavajući što i kako je bilo, bilo bi bolje da pristupite rješavanju ozbiljnih problema građana jer uslijed nadolazeće zime, poskupljenja energenata i inflacije, očekuje se jača uloga Županije u rješavanju problema građana.

Komentari