reakcija

Bosilj: Stričakova čestitka je neprimjerena, nagrada nije ni moja ni Čehokova

"Za najbolji grad u kategoriji kvaliteta života izabrani smo prvenstveno zbog neproračunskih indikatora za kvalitetu života", piše gradonačelnik Bosilj...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.10.2021. 14:17

Zadnja izmjena: 22.10.2021. 14:20

"Svojatanje nagrade od strane bivšeg gradonačelnika, ili čestitke koje mu daje župan smatram apsolutno neprimjerenim", poručuje gradonačelnik Neven Bosilj, a riječ je o nagradi Gradu Varaždin za najbolji veliki grad za življenje u Hrvatskoj, prema izboru Jutarnjeg lista.

Podsjetimo, nagrada je Gradu Varaždinu dodijeljena jučer, a župan Anđelko Stričak povodom toga čestitku je uputio bivšem gradonačelniku Ivanu Čehoku. Aktualni gradonačelnik Neven Bosilj ponovno ste stoga oglasio na ovu temu i poručio kako nagrada ne pripada "ni sadašnjem ni bivšem gradonačelniku."

Prenosimo njegovo priopćenje:

  • Proračunski indikatori nisu se ni razmatrali: To je prvenstveno nagrada varaždinskim poduzetnicima, obrtnicima, profesorima, učiteljima i svima onim vrijednim građanima koji svakodnevno rade na tome da nam grad bude što bolje mjesto za život. Želim istaknuti da u svim kategorijama nagrada gdje su se gledali proračunski indikatori grad Varaždin uopće nije ušao u finale izbora, osim za gospodarstvo.
  • Razmatralo se... Za najbolji grad u kategoriji kvaliteta života izabrani smo prvenstveno zbog neproračunskih indikatora za kvalitetu života, a to su: dohodak po stanovniku, izvorni prihodi po stanovniku, stopa siromaštva, nezaposlenost, zaposlenost, obrtnici, djeca po odgajatelju, učenika po nastavniku, visoko obrazovani, index općeg kretanja stanovništva, index starenja, vitalni indeks…
  • Ulogu je odigrala i anketa: Prije svega, nagrada je dodijeljena temeljem rezultata ispitivanja javnog mnijenja o kvaliteti života koje je u devetom mjesecu obavila agencija IPSOS Puls. 

Komentari