odgovor na inicijativu

Bosilj odbacio Petrićev zahtjev za smanjenjem prireza: 'On je zagovornik najbogatijih'

Objavljeno: 31.10.2022. 10:09

Zadnja izmjena: 31.10.2022. 10:09

Nakon što je nedavno gradski vijećnik Hrvoje Petrić priopćenjem za medije od Grada Varaždina tražio smanjenje prireza za dodatnih 2,5 posto kako bi se postiglo privlačenje visokoprihodovnih grana industrije, putem društvenih mreža odgovorio mu je gradonačelnik Neven Bosilj kako ta inicijativa "pokazuje njegovu kratkovidnost i socijalnu neosjetljivost".

Naime, u svom je priopćenju za medije Petrić podsjetio kako je kao član Gradskog vijeća podnio prijedlog da se godišnje prirez smanjuje po 2,5 % čime bi se od početka 2025. godine u Varaždinu prekinula naplata prireza, što je, kako navodi, u skladu s idejom koju je iznijela Platforma Budimo Grad u 2021. godini, a Bosilj je to prihvatio. 

- Pozitivan utjecaj otvaranjem dobro plaćenih radnih mjesta otklonit će pad prihoda radi niže stope prireza. Od kolega u Gradskom vijeću, svih političkih opcija, očekujem da će podržati ovaj prijedlog. Time ćemo našim sugrađanima omogućiti da sami odluče kako će potrošiti vlastiti novac, jer oni to svakako znaju bolje od političara - navodi Petrić.

S druge strane, Bosilj odgovara kako smanjenje prireza neće privući doseljenike, prozvavši pritom Petrića da mu je, kako je naveo, na pameti povećanje primanja onima koji ionako imaju viša primanja od gradskog prosjeka.

- Neka inicijator glasno kaže: da, ovom inicijativom osim odgojiteljicama i vatrogascima, želim uzeti i studentima, pomoćnicima u nastavi i vrtićima, učiteljicama iz produženog boravka, umirovljenicima od božićnice i uskrsnice, sportašima, žrtvama nasilja... Inicijativa pokazuje kratkovidnost i socijalnu neosjetljivost čime se "Budimo Petrić" razotkrio kao zagovornik bogatijih, onih s daleko najvećim primanjima (Grunfovski rečeno, Budimo Petrić se zalaže za sljedeću maksimu: uzmimo od siromašnih da bi bogati bolje živjeli). Nema tu nikakve zelene ljevice, već je više riječ o nekakvom drugom zelenilu. Prirez zasigurno nije razlog zašto netko dolazi živjeti u Varaždin - zaključuje Bosilj.

Komentari