maratonska sjednica

Bosilj: Koliko sam saznao, požar oko Čistoće podmetnut je namjerno

I dok za onaj u središtu grada proziva studente koji se vraćaju iz kafića, za požar oko Čistoće tvrdi kako postoje insinuacije da je podmetnut namjerno. ...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.03.2022. 14:24

Zadnja izmjena: 30.03.2022. 21:20

Na sjednici Gradskog vijeća otvorilo se pitanje učestalih požara u Varaždinu, a SDP-ovu Gordanu Marsenić zanimalo je jesu li tri požara koja su se dogodila u kratkom vremenu povezana.

Marsenić je konkretno spomenula požar koji se nedavno dogodio u središtu Grada, te požar u Grabanicama te onaj u blizini Čistoće. 

- Srećom, požar u Ulici Kralja Petra Krešimira nije se proširio na automobile i okolno drveće jer su vatrogasci pravodobno reagirali, no fotografije svjedoče o prevrnutim spremnicima za smeće i razbacanim Bolt romobilima. Dakle, riječ je o vandalizmu i ponašanju huligana kakvo se ne smije prešutjeti i zataškati - rekla je Marsenić i pitala što će Grad Varaždin u suradnji s policijom poduzeti u cilju zaštite imovine građana.

Gradonačelnik Neven Bosilj rekao je kako navedeni požari nisu povezani. I dok za onaj u središtu grada proziva studente koji se vraćaju iz kafića, za požar oko Čistoće tvrdi kako postoje insinuacije da je podmetnut namjerno. 

- Požar oko Čistoće doista ima neke elemente pokušaja podmetanja požara koliko sam saznao, Grabanice su bila djeca koja su tamo zapalila tako da ne možemo govoriti da su požari povezani, već su različiti uzorci - rekao je Bosilj. 

 

 

Komentari