otpad u poljani biškupečkoj

eTV Uživo - Bosilj: Ugovor o odvozu otpada potpisao sam ja, a Lešina unosi razdor

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.06.2021. 12:15

Zadnja izmjena: 25.06.2021. 12:20

Župan je sudjelovao u pregovorima za rješavanje otpada iz Poljane Biškupečke, no ugovor o odvozu otpada iz Poljane sam potpisao ja - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj na današnjoj konferenciji za medije.

Bosilj se time osvrnuo na izjavu Maria Lešine iz Nezavisne liste Ivana Čehoka, koji ga je jutros prozvao da župan rješava problene koje je dužan riješiti on. S odlagalištem Piškornica, dogovoren je, naime, odvoz 300 tona otpada iz Poljane Biškupečke, za koji je rok istjecao danas.

'Lešina unosi razdor'

Za cijeli slučaj Bosilj je okrivio bivšu gradsku vlast i upravu Čistoće, a Maria Lešinu optužio da "pokušava unijeti razdor između njega i župana".

- U ponedjeljak kreće odvoz još 50 tona otpada koji sam dogovorio s jednom jedinicom lokalne samouprave, a traju i pregovori s drugim JLS-ima kako bi se riješile dodatne količine otpada. Kada odvezemo tih 50 tona dnevno, varaždinskog otpada tamo zapravo neće biti, već će biti otpad iz ostalih 15 jedinica lokalne samouprave. Uprava Čistoće nije odradila svoj posao. Meni ne treba uprava čiji ću posao ja odrađivati - rekao je Bosilj.

 

Trajno rješenje?

Trenutno se u Poljani nalazi 500 tona otpada, a na pitanje novinara koje je dugoročno rješenje Bosilj navodi selekciju otpada. - Postoji primarna selekcija koja se odnosi na odvajanje otpada u kućanstvu, sekundarna selekcija su sortirnice, odnosno MBO, dok se tercijarna selekcija odnosi na regionalne centre gospodarenja otpadom. - izjavio je Bosilj i dodao kako bi ti centri, kako doznaje iz razgovora sa županima, trebali zaživjeti krajem iduće godine.

Komentari