tv gostovanje

Bosilj: 'Ibler provjetriti, ali Grbina ne cipelariti. Varteks spasiti, inače će i imovina vrijediti manje'

Objavljeno: 07.05.2024. 11:54

Zadnja izmjena: 07.05.2024. 12:18

Foto: N1

Gostujući u emisiji N1 televizije, varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj iznio je svoja stajališta o štrajku Varteksovih radnika, ali i o rezultatima parlamentarnih izbora na kojima nije sudjelovao zbog, kako navodi, neslaganja s odabranim koalicijskim partnerima.

Bosilj ističe kako je sudbina Varteksa 'vrlo neizvjesna' i dugovi se gomilaju, a više od 550 tisuća eura Varteks je dužan i Gradu što bi, smatra, u slučaju ovrhe dovelo do kraja priče. Kao rješenje za budućnost tvrtke vidi dokapitalizaciju.

- Radnici moraju izboriti svoja prava, oni su prvi u redu potraživanja. Svi ostali, i banke i založni vjerovnici moraju znati, ako se ne dogovore… Nitko ne želi preuzeti i platiti taj dug u cijelosti. Mislim da je istinito ovo što je Čajić rekao, da je bio zaveden kad je ušao unutra. Ali ušao je s puno novaca i sigurno želi spasiti svoj poslovni udio. Ako Varteks ode u stečaj, propada cijeli strateški projekt Vlade jer je Varteks nositelj tog projekta i zemljište će vrijediti manje. Dok živi tvrtka, živjet će i taj projekt - kazao je.

'Ova ekipa nije se pokazala'

O odnosima unutar SDP-a nakon parlamentarnih izbora kaže kako se 'ne bi pridružio ekipi koja cipelari Grbina jer je odgovornost i cijelog Predsjedništva'. Na listi nije bio, kaže, zbog neslaganja s koalicijama.

- Nisam želio da preko naše liste u Sabor ulaze minorne stranke. Bilo mi je nuđeno sigurno prolazno mjesto, peto. Želio sam 14., htio sam ići na preferencijalu, ali predsjednik je rekao da to nije moguće jer je napravio određeni dogovor da jedan kapitalac, Hajdaš ili ja, ne može na zadnje mjesto. Treba ozbiljno provjetravanje Iblera. Vjerujem da će se to i dogoditi - kaže i dodaje kako se 'ova ekipa nije pokazala' i da priča ‘oni su lopovi’ ne prolazi kod ljudi.

Komentari