nastavak sanacije

Varaždinski aerodrom dobiva osvijetljenje: 'Cilj je da postane treći najvažniji na kontinentu'

'Aerodrom će vrlo brzo zaživjeti punim plućima, a naš cilj je da on kroz par godina postane poslije Zagreba i Osijeka najvažniji u kontinentalnoj Hrvatskoj. Staza od 1750 m je duža nego u aerodrmu u Firenci, a tamo je promet veći nego od zračne luke u Zagrebu', rekao je gradonačelnik...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.11.2021. 14:28

Zadnja izmjena: 26.11.2021. 14:52

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Neven Bosilj otkrio je što će se u skoroj budućnosti poduzimati kada je riječ o nedavno ponovno otvorenom varaždinskom aerodromu. 

Ponaprije će se, kako je rekao gradonačelnik, osvijetliti uzletno-sletna staza, a potom će se pristupiti sanaciji krovišta.

- Time ćemo omogućiti funkcioniranje aerodroma tijekom 24 sata. Na krovište je stavljen apsolutno neadekvatan pokrov koji si nitko ne bi stavio na svoju privatnu kuću - rekao je Bosilj i dodao kako se uskoro mogu očekivati i natječaji za zakup hangara i privatne škole.

- Aerodrom će vrlo brzo zaživjeti punim plućima, a naš cilj je da on kroz par godina postane poslije Zagreba i Osijeka najvažniji u kontinentalnoj Hrvatskoj. Staza od 1750 m je duža nego u aerodrmu u Firenci, a tamo je promet veći nego od zračne luke u Zagrebu - zaključio je gradonačelnik.

Komentari