intervju

Bosilj za Nacional: 'Na čelo SDP-a doći će novi ljudi, a tada i velika koalicija postaje moguća'

Objavljeno: 14.05.2024. 08:47

Zadnja izmjena: 14.05.2024. 09:04

Foto: Arhiva

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u intervju za Nacional poslao je nekoliko ključnih poruka nakon što je HDZ i Domovinski pokret oformio Vladu. Naime, smatra kako je potrebno 'provjetriti Ibler' što bi potencijalno i omogućilo veliku koaliciju.

Smatra kako SDP izbore ne može dobiti na kritici s glavnim porukama poput 'HDZ lopovi' i slično, nego na konstruktivnim temama poput priuštivog stanovanja. Otkrio je kako se planira kandidirati za neku od stranačkih funkcija na državnoj razini, ali ne predsjednika stranke. Kao osobu koja će donijeti promjene SDP, što Bosilj vidi kao potrebno, ističe gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića s kojim je kao što smo jučer pisali, popio kavu u Varaždinu i poručio 'U ugodnom društvu'.

Bosilj u intervju navodi i kako osobno cijeni Plenkovića.

- Nemam loše mišljenje o Plenkoviću. Nekoliko puta čak sam mu se i zahvalio (...) Zahvalan sam Plenkoviću što je vlada odlučila prihvatiti i financirati naše rješenje. Plenkovića, dakle, smatra više pozitivnim nego negativnim političarom – kazao je gradonačelnik Varaždina za Nacional.

Komentari