neodržavanje javne površine..

Božica Makar prozvala Bilića i rad komunalnog redara u Ludbregu - evo što joj je odgovorio gradonačelnik

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.03.2018. 14:51

Zadnja izmjena: 13.03.2018. 14:51

Saborska zastupnica Božica Makar je u ime Kluba zastupnika HNS-a poslala upit ludbreškom gradonačelniku Dubravku Biliću, a u nastavku vam donosimo njezin upit, kao i Bilićev odgovor. 

Naime, kako je Makar navela u priopćenju, prisustvovala je sastanku građana Ludbrega i okolice na kojem su mještani kao glavni problem naveli neodržavanje javne površine uz pružni prijelaz na potezu od Sigeteca Ludbreškog prema mostu na rijeci Bednji, tj. prema centru grada - odnosno, kako su građani istaknuli, navedeno je područje nepregledna šikara, u kojoj se zadržavaju divlje životinje i štetočine, opasne i za zdravlje ljudi. 

Nadalje, Makar navodi kako je održavanje javnih površina kao komunalna djelatnost u organizaciji jedinica lokalne samouprave te moli Grad da ispita stanja na terenu i poduzme mjere iz svoje nadležnosti.

''Vi ste vlasnici neurednog djela Ludbrega gdje se kote divlje zvijeri''

Odgovor je stigao i od gradonačenika Bilića koji tvrdi kako Zakon o komunalnoj djelatnosti ne navodi nigdje da bilo koji grad može, mora ili smije održavati građevine od posebnog državnog interesa poput pruge ili pružnog pojasa, te kako je za to nadležna HŽ Infrastruktura koja ''održava, obnavlja i modernizira željezničku infrastrukturu''. 

- Mi bismo vrlo rado kao Grad pokosili kanale, nasipe, pružni prijelaz na području Ludbrega ili popravili branike u Frankopasnskoj ulici i uredili opasna mjesta poput pružnih prijelaza između Slokovca i Globočeca, Sv. Petra i Bolfana, Sv. Petra i Čukovca i slično, ali ne možemo - navodi Bilić i dodaje kako su upravo saborski zastupnici i ministri vlasnici toga najneurednijeg dijela Ludbrega u kojem se kote divlje zvijeri.

Za kraj Bilić navodi kako se nada da će HNS iskoristiti svoj koalicijski potencijal i ruke kojima se u Saboru podupire HDZ da se odužite gradanima Ludbrega. 

- Očekujem da upravo vi uredite tu po građane opasnu šikaru, ali i sve druge
zapuštene i neuredne točke u Varaždinskoj Županiji i time opravdate svoj rad zastupnice
u Hrvatskom saboru - za kraj poručuje Bilić.

 

 

 

 

Komentari