održana skupština

Božidaru Novoselcu još jedan mandat predsjednika HNS-a Općine Sračine

Objavljeno: 26.11.2021. 17:05

Zadnja izmjena: 26.11.2021. 17:07

Povjerenje za još jedan mandat na čelu HNS-a u Sračincu ponovno je dobio dugogodišnji načelnik Sračinca Božidar Novoselec.

Na dužnost potpredsjednica izabrane su dvije žene, Đurđica Kovačić i Jasmina Štrlek, a Novoselec je u svojem govoru istaknuo kako je na temelju ostvarenog izbornog rezultata HNS dobio priliku sukreirati županijsku politiku.

- Na proteklim lokalnim izborima član naše podružnice, Krunoslav Lukačić, bio je kandidat za župana i nositelj koalicijske liste predvođene HNS-om za Skupštinu Varaždinske županije, te je za ovo tranzicijsko vrijeme stranke ostvaren odličan rezultat od 10 % glasova koji nam omogućuje sukreiranje županijske politike – rekao je Novoselec.

Inače, podružnica HNS-a Sračinec prva je osnovana podružnica HNS-a u Hrvatskoj, a HNS je u općini Sračinec na vlasti od osnivanja 1993. godine.

Tranzicija stranke

"Hrvatska narodna stranka trenutno je u jednom tranzicijskom procesu i to se vidjelo i na ovim lokalnim izborima, gdje su na našim listama sudjelovali mnogi mladi i perspektivni pojedinci i to je nova snaga HNS-a, ali i Varaždinske županije", rekao je drugi čovjek HNS-a Mirko Korotaj.

Jamstvo u mandatima

"Hrvatska narodna stranka osvojila je jedno gradonačelničko i šest načelničkih mjesta u našoj županiji, te je zadržala poziciju istinskog lidera građanskog centra. Osvojeni mandati u Skupštini Varaždinske županije biti će jamac provođenja projekata koje smo promovirali u našim kampanjama", poručio je v.d. županijskog predsjednika HNS-a Marijan Škvarić.

Komentari