slučaj otpad

Budimo grad: Mi ne šutimo, a oni su krizu izazvali namjerno

Objavljeno: 08.07.2021. 14:03

Zadnja izmjena: 08.07.2021. 14:07

Nakon današnje konferencije predstavnike NL Ivana Čehoka, platforma Budimo grad se na svojoj Facebook stranici osvrnula na prozivke Zlatana Avara.

  •  Avar Bosilja usporedio s Bandićem: Avar je optužio gradonačelnika Nevena Bosilja da javno radi pritisak na direktora Čistoće da ne provodi postupak javne nabave, nego da smeće zbrinjava izravnom pogodbom, a što je protuzakonito. Za slično je, kaže, Bandić završio u pritvoru.
  • Budimo grad poručuje da to nije istina: "Ne, nije se radio pritisak na direktora Skrozu da radi nezakonito. Upravo suprotno, kako bi se hitno riješila situacija koju je sam prouzročio svojim nedjelovanjem, gradonačelnik je tražio da se sukladno Zakonu o javnoj nabavi osigura odvoz otpada do 200.000 HRK kako bi se barem privremeno osigurao odvoz otpada. Ovo je bilo nužno radi zaštite okoliša i zdravlja ljudi."
  • "Sumnjivo i imenovanje v.d. direktora": Avar sumnjivim smatra i prijedlog da se Sašu Avirovića, nekadašnjeg tehničkog direktora Čakoma imenuje v.d. direktorom Čistoće, bez gradskog vijeća.
  • "Opravdano i nužno": '' Ne, imenovanje v.d. direktora koji bi privremeno vodio poduzeće do provođenja javnog natječaja se ne protivi našem stavu za provođenjem javnih natječaja. U konkretnoj situaciji ga smatramo opravdanim i nužnim kako bi se sačuvala tvrtka Čistoća''. 
  • ''Hrvoju Petriću je u interesu da se Čistoća ugasi '':Prema tvrdnjama Zlatana Avara, član platforme Budimo grad Hrvoje Petrić  je u vlasničkoj strukturi Saubermachera i još jedne tvrtke koja se bavi gospodarenjem otpada te mu je možda u interesu da se Čistoća ugasi.
  • ''Petrić nije u sukobu interesa'': '' Ne, nitko od naših članova nije u vlasničkoj strukturi Saubermachera niti u bilo kakvom sukobu interesa (što je usput rečeno i nemoguće, jer mi nismo lokalni dužnosnici). Platforma Budimo grad smatra kako zbrinjavanje komunalnog otpada MORA ostati u okviru gradske tvrtke, i po mogućnosti treba izbjeći bilo kakve privatne tvrtke u rješavanju ove komunalne usluge''. 
  • ''Budimo grad šuti'': Zlatan Avar utvrdio je kako Budimo grad sada šuti oko cijele situacije s otpadom dok su bivšu gradsku vlast ''prijavljivali za sve i svašta''.
  • ''Ne šutimo'':Budimo grad poručuje da ''ne šute'' i zaključuju: ''Da, nakon javnih istupa člana NO Čistoće, prof. Strahonje, i bivšeg savjetnika uprave Čistoće, g. Briškog, potpuno je jasno kako je prethodna vlast izazvala ovu krizu namjerno, s ciljem da se posao zbrinjavanja komunalnog otpada namjesti C.I.O.S grupi Petra Pripuza''.

Komentari