odgovor čehoku

Budimo grad: Projekt mini tržnice je šalabajzerski, ali ova je lokacija najmanje loša

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.09.2021. 09:48

Zadnja izmjena: 08.09.2021. 10:56

Platforma Budimo grad se na svojim službenim stranicama osvrnula na prozivke članova NL Ivana Čehoka, a koje se između ostalog tiču izgradnje nove mini tržnice te postavljanja članova vladajuće koalicije u školske odbore.

 - Budimo grad je suze ronio nad zelenim pojasom između nogostupa i kolnika u Trakošćanskoj, a sada kada se ide rušiti dio parka kažu građanima 'Rušite vi to, a mi ćemo vama dati park odmah iza zgrada u Koblenzovoj'.  - rekao je Čehok na presici.

Budimo grad, zanimljivo, projekt mini tržnice naziva ''šalabajzerskim'', ali piše da su ga kao takvog naslijedili od bivše vlasti. Ova lokacija je, kažu, najmanje loša te najavljuju rješenje za park i dječje igralište.

- Platforma „Budimo grad“ će inzistirati da se u proračun za 2022. godinu uvrste sredstva za uređenje velikog parka i dječjeg igrališta u Ulici Grada Koblenza, čime će se dugoročno riješiti potrebe djece i stanara tog kvarta. Oko sadržaja koji bi se u parku nalazili, intenzivno ćemo se savjetovati s građanima - napisali su.

'Nema pritisaka'

Što se tiče školskih odbora, NL Ivana Čehoka tvrdi da se na neke članove školskih odbora vrše pritisci radi postavljanja stranačkih ljudi. Platforma Budimo grad to opovrgava. 

- Platforma „Budimo grad“ je u školske odbore predložila ljude za koje vjerujemo da su dorasli ulozi koju su preuzeli. Školski odbori i ravnatelji imaju našu punu podršku da školama u Varaždinu upravljaju po svom najboljem znanju i savjesti. Ostali neka se prime svog posla - odgovaraju.

'Dali su milijune'

Za kraj, Budimo grad optužuje bivšu vlast da je ''milijune gradskog novca'' dala svojim ljudima, koalicijskim partnerima, za idejna rješenja, zemljišta i darove.

- Ovakvo rasipanje gradskim novcima se više ne smije ponoviti. Zato ćemo tražiti da se uvede obveza da se nakon završetka mandata objavi na stranicama grada sva primanja gradskih vijećnika po svim pravnim osnovama od strane Grada, gradskih tvrtki i ustanova - napisali su iz Budimo grad.

 

Komentari