priopćenje za medije

Budimo grad: Gradonačelniče, ništa nije izgubljeno, imate još vremena

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.12.2022. 08:47

Zadnja izmjena: 01.12.2022. 08:47

Vijećnici platforme Budimo grad, Dubravka Novak i Ivan Obadić, su jučer bili suzdržani kod glasanja o proračunu za 2023. godinu.

Kako danas objašnjavaju u priopćenju za medije, gradonačelnik je stavio proračun na glasanje iako je jasno znao da, kako su napisali, nema podršku čak ni od svojih donedavnih suradnika iz HDZ-a.

- Naš prijedlog o tome da se spusti lopta, da se pitanje bala u potpunosti u ovom trenu odvoji od proračuna (i konzekventno) rebalansa, da se pokuša postići politički konsenzus dovoljnog broja vijećnika te da se odluka o problematici bala, na najdemokratskiji i najlegitimniji mogući način, prepusti građanima, a da se o proračunu onda može, zaista neopterećeno pričati, bio je pokušaj glasa razuma, a ne destrukcije za što nas se optužuje - napisali su iz Budimo grad.

Ipak, poručuju da 'ništa nije izgubljeno' te u priopćenju daju svoje prijedloge:

- Tamo gdje ima volje, nadi de se i načina, a vremena ima dovoljno. Punih 31 dan prosinca. Odvojite „bale“ od proračuna, pokrenite razgovore sa svim vijednicima o konsenzusu, postignite ga napismeno, raspišimo referendum, potpišite kolektivne ugovore koje ste ispregovarali (čak i u slučaju privremenog financiranja tako možete ispuniti sva obećanja o povećanju plada) i onda predložite proračun o kojem demo mirno i neopterećeno moći razgovarati - poručuju u priopćenju Dubravka Novak i Ivan Obadić.

Komentari