očitovanje nakon sjednice

eTV - Budimo grad: Dok ove dvije stvari neće biti konkretizirane, neće biti ni podrške

Objavljeno: 05.04.2022. 20:06

Zadnja izmjena: 05.04.2022. 20:09

Budimo grad danas je održao medijsku konferenciju na kojoj su istaknuli svoje razloge zašto nisu podržali rebalans proračuna na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Jedan razlog je taj što nisu pokrenuti postupci protiv odgovornih za sve što se u prošlom mandatu "činilo krivo", a drugi razlog su dosad provedeni natječaji.

- Budimo grad argumentirano je prozivao da se pokrenu postupci protiv odgovornih za ono što se činilo krivo. To se nažalost nije dosad dogodilo, a prošlo je deset mjeseci. Odgovornost, zakonitost, transparentnost u provedbi natječaja, nadstandardi za koje smo se zalagali u tim natječajima, prije izbora i sada, željeli smo tome pridonijeti, no nažalost nije išlo. Dio je to razloga zbog kojih nismo podržali rebalans proračuna i nećemo ga tako dugo dok te stvari neće biti konkretizirane - rekla je Dubravka Novak.

Novak je dodala da njihova platforma nije u nadzorne odbore predlagala "svoje ljude", nego samo "podupirala najstručnije". Za one koje su na taj način podržali drže da su "daleko kompetentniji" od onih prije. Njihovu konferenciju za medije, te što su još poručili pogledajte ovdje:

Komentari