odgovor platforme

Oglasio se Budimo grad: Neven Bosilj nije donio promjenu, tražili smo minimum

Žao im je, kako kažu, što njihove uvjete gradonačelnik smatra "destruktivnima", i to nakon što ih je on, kako tvrde, tražio podršku, koju su pak oni, kako navode, uvjetovali s "minimalnim uvjetima"...
Objavljeno: 11.10.2021. 19:47

Zadnja izmjena: 11.10.2021. 19:59

Budimo grad oglasio se priopćenjem za medije, u kojem je pozvao na medijsku konferenciju koju će održati sutra poslijepodne, a na kojoj će se očitovati o nastavku suradnje s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem.

Što će biti rečeno na spomenutoj konferenciji, može se naslutiti već iz današnjeg priopćenja u kojem platforma donosi sljedeći zaključak:

- Danas, na žalost, svjedočimo tome, a u narednim mjesecima, postat će jasno baš svima, da Neven Bosilj nije donio pravu promjenu u Varaždin. Ustaljeni obrasci političke trgovine, „netalasanja“ i kretanja linijom manjeg otpora pratit će nas i u ovom mandatu. Naša četiri vijećnika potrudit će se pokazati da to nije jedini način na koji se može baviti politikom.

Žao im je, kako kažu, što njihove uvjete gradonačelnik smatra "destruktivnima", i to nakon što ih je on, kako tvrde, tražio podršku, koju su pak oni, kako navode, uvjetovali sa "tri temljne stvari".

- Ništa od onoga što je u 30 godina „demokracije“ u Hrvatskoj postalo poznato kao politička trgovima. Od novog gradonačelnika tražili smo tri temeljne stvari – stručne osobe na ključnim mjestima, transparentnost u radu i odgovornost. Smatramo da su naši zahtjevi zapravo minimum.

'Zagađuju medijski prostor'

Pojedine medijske istupe platforme Budimo grad Bosilj je okarakterizirao kao "destruktivne", koji "zagađuju medijski prostor", te koji su prešli granicu "dobrog ukusa", unatoč činjenici što je, kako je rekao, relizirano 90 posto ciljeva zadanih zajedničkim sporazumom. Također, Neven Bosilj smatra da se ne poštuje njegovo zakonsko pravo da vlastitom odlukom imenuje za direktora Varkoma osobu od povjerenja - i to u situaciji kada su u pitanju povijesno veliki projekti poput aglomeracije, pri kojima konstantno prijeti penalizacija.

Komentari