komentar

Budimo grad Bosilju: Nije lijepo koristiti službeni auto uz 3-4 puta veću plaću od sugrađana

Kako su poručili na svojoj službenoj Facebook stranici, službeni auto je auto koji će se koristiti za potrebe službe, a Bosilj je izabran da se ''ponaša drugačije''.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.08.2021. 12:12

Zadnja izmjena: 24.08.2021. 12:14

Nakon što je Nezavisna lista Ivana Čehoka prozvala gradonačelnika Nevena Bosilja da službeni auto koristi u privatne svrhe, isto je to danas učinila i platforma Budimo grad.

  • Foto - Bosilj ne negira da je službenim autom putovao na odmor i daje sljedeće objašnjenje, više OVDJE.

Budimo grad poručuje da se službeni auto mora koristiti za potrebe službe te da je Bosilj izabran da se ''ponaša drugačije''.

- Jednostavno nije lijepo, uz plaću koja je 3-4 puta veća od prosječne plaće njegovih sugrađana, koristiti i službeni auto na trošak grada. Nebitno je koliko je kilometara napravio Ivan Čehok, nebitno je ima li gradonačelnik pravo na regres i božićnicu, nebitno je dobiva li rješenje o korištenju godišnjeg odmora - napisali su iz Budimo grad.

Dodaju kako je također "izabran da se ovakvi prizori više ne gledaju".

- Da ne časti prijatelje službenom karticom, da ne vozi obitelj u službenom autu i ne plaća gorivo na privatnim putovanjima na trošak Grada. To nije populizam, to je elementarna pristojnost i poštovanje prema onima koji te plaćaju - poručuju za kraj.

'Ne želim biti populist'

Podsjetimo, Bosilj je izjavio da "ne želi biti populist", odnosno rekao je: - Ja sam dužnosnik 365 dana u godini i nemam pravo na regres, dječje poklone, božićnicu uskrsnicu ili bilo kakve stvari na koje sam imao pravo u tvrtki u kojoj sam radio prije toga. Jedino pravo koje imam kao dužnosnik je korištenje vozila 24 sata na dan. To vozilo mi je doista i potrebno jer sam gradonačelnik 24 sata. Ja nemam godišnji odmor i mislim koristiti vozilo 24 sata na dan.

Komentari