lokalni izbori 2021.

"Budimo grad" Zdravki Grđan: Kad Reformisti prekinu suradnju s HDZ-om tada možemo...

Objavljeno: 13.05.2021. 13:55

Zadnja izmjena: 13.05.2021. 14:00

Platforma "Budimo grad" oglasila se s reakcijom na današnju konferenciju za medije Zdravke Grđan. Ono što su napisali prenosimo u nastavku u cijelosti:

“Nezavisna” kandidatkinja Zdravka Grđan obratila se medijima prozvavši ostale kandidate da su odbili potpisati “Deklaraciju o nultoj toleranciji na korupciju” koju im je uputila. Pritom je navela da to pokazuje da svi osim nje i Reformista na izbore izlaze s figom u džepu. Dubravka Novak i Platforma “Budimo grad” odgovorili su na poziv te ovim putem demantiraju poluinformacije koje se plasiraju.

Sadržaj “Deklaracije” koja nam je dostavljena smo pozdravili jer slijedi ono što smo zacrtali u našem“Manifestu o dobrom upravljanju gradom” kojeg smo javnosti predstavili još prošle jeseni. Dapače,odbijanje bilo kakve suradnje s osobama koje su optužene za koruptivna kaznena djela je minimum političke kulture, jer takve osobe ne bi ni smjele imati politički legitimitet obnašati vlast.

Međutim, neozbiljno je da nas na potpisivanje "Deklaracije o nultoj toleranciji na korupciju" poziva stranka koja na nacionalnoj razini surađuje sa strankom koja je optužena za teška koruptivna kaznena djela. Kad Reformisti na nacionalnoj razini prekinu suradnju s HDZ-om, kao glavnim uzrokom svih zala hrvatske političke sadašnjosti, tada možemo reći da misle ozbiljno i rado ćemo na papiru potpisati ono što u praksi provodimo. Obrnuto nema smisla.

Za platformu “Budimo grad”, Dubravka Novak i Ana Petrić

Komentari