presica dva vijećnika

Bunić i Avar: 'Hitno sazovite sjednicu Gradskog vijeća i odlučite - vrtići ili nogomet?'

Objavljeno: 01.03.2017. 10:05

Zadnja izmjena: 01.03.2017. 10:10

Na današnjoj presici gradski vijećnici Zlatan Avar i Žejko Bunić zatražili su od gradonačelnika Habuša hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća, kako bi se donijela odluka o davanju potpore projektima.

Naime, kako je objasnio Bunić, Grad u ovom trenutku ima 6 spremnih projekata - 2 za vrtiće u Hrašćici i Donjem Kućanu i 4 za nogometna igrališta. Problem je u tome što prema natječaju za EU fondove, grad može aplicirati s najviše 2 projekata, a prednost imaju projekti koji ranije stignu na natječaj.

Dodatni problem je taj što je 2 projekta za vrtiće izradila agencija Sjever DAN, koja je u vlasništvu Grada, dok je projekte za igrališta izradila agencija Euroconsulting i za to naplatila sveukupno 240 tisuća plus PDV. Sada bi Vijeće trebalo na hitno sazvanoj sjednici odlučiti kojim će projektima dati prednost. S obzirom da Bunić i Avar očekuju kako bi se prednost dala vrtićima - proizlazi da je 300 tisuća kuna za usluge Euroconsultinga bačeno u vjetar. No, sada je na Habušu da odluči hoće li sazvati hitnu sjednicu Vijeća, a na vijećnicima da odluče koja će 2 projekta dobiti njihovu potporu.

Komentari