sdp sve više vrije

INSAJDERI: "Habek prozivao za nezahvalnost na sinekurama", Bilić i Šalig napustili sjednicu

Objavljeno: 17.10.2017. 13:50

Zadnja izmjena: 17.10.2017. 13:51

Foto: Arhiva

Prema informacijama koje smo dobili od nekoliko izvora u SDP-u, na jučerašnjoj sjednici županijskog odbora stranke došlo je do žestoke svađe između već sada višestruko podijeljenog vodstva stranke, a Mario Habek navodno je neke od članova odbora tom prilikom pojedinačno i pred svima prozvao za nezahvalnost na plaćenim sinekurama u raznim nadzornim i upravnim odborima.

- Rekao je da mu upravo zbog tih plaćenih pozicija nije jasno čime su oni nezadovoljni(!?), ali i da bi neki mogli doživjeti Radelićevu sudbinu budu li nastavili raditi protiv njega. - izjavio nam je naš izvor. Podsjećamo da je svojedobno izbacivanje Vjerana Radelića iz stranke bilo dovedeno u kontekst njegovog sukoba s Habekom.

 

'Nije bilo nepravilnosti...'

Također doznajemo da se Habek izravno osvrnuo i na Dubravka Bilića, kojega je kritizirao zbog nedolaska na sastanke.

- Bilić se neće moći kandidirati za predsjednika Županijskog odbora, jer ne dolazi na sjednice Predsjedništva. - navodi naš izvor Habekovu izjavu. U burnom tonu se nastavilo i na potonjoj sjednici odbora

- Habek je doveo i direktora financija SDP-a kako bi potvrdio da nije bilo nepravilnosti po pitanju plaćanja osmomartovske predstave Kerekesh Teatra. - tvrdi naš izvor. Mi smo o ovoj temi već pisali prije 2 tjedna, na što je Habek reagirao na našem portalu. 

>> Radelić se pita: Tko je tu lud?! Žele me po drugi put izbaciti iz SDP-a, Habek demantira

'To je sve zbog izbora...'

Sjednicu su napustili Dubravko Bilić - koji je, kako doznajemo, izašao negdje pred kraj - i potpredsjednik Županijske skupštine Krešimir Šalig - koji je izašao već negdje nakon druge točke. Kako bismo provjerili je li točna informacija o ranijem odlasku sa sjednice, postavili smo o tome i izravno pitanje Biliću.

- Bio sam nezadovoljan razinom političke rasprave, sve se svodilo na Habekovo samo-opravdavanje. - objasnio nam je Bilić razloge svog napuštanja sastanka. Kako bismo čuli i drugu stranu priče, kontaktirali smo i Mario Habeka. On nam je obećao pisani odgovor tijekom dana, ispričavši se zbog gustog radnog rasporeda.

- Dobro znate da uskoro idu izbori u Županijskom odboru i neki sada koriste tu situaciju. - izjavio nam je Habek.

>> PREVIRANJA U SDP-u: 'Što se dogodilo s novcem od karata uplaćenim za predstavu Kerekesh Teatra?'

>> Habek o kašnjenju novca Kerekešima: "Sve je sukladno pravilima SDP-a, ostalo su tračevi"

Komentari