presica reformista

Evo što je Čačić odgovorio, zašto Reformisti nisu u Restart koaliciji?

Predsjednik Reformista zaključio je kako stranka koju vodi računa na glasove građanskog centra, kojih – kako je rekao – ima mnogo. Prioritet im je lijevi centar, ali spremni su...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.05.2020. 10:05

Zadnja izmjena: 18.05.2020. 10:30

„Ako ne želimo da nam vlada otima novac i da nas diskriminira u odnosu na druge, onda moramo imati utjecaj, a utjecaj se postiže zastupnicima“, rekao je Radimir Čačić i time poručio kako su Reformisti spremni na suradnju i sa SDP-om i sa HDZ-om.

- Namjerno ne idemo u koaliciju  s lijevim centrom, jer želimo imati mogućnost štititi interese građana koji nas biraju, a da pritom ničiji glas ne potkradamo – pojasnio je Čačić aludirajući u tom smislu ponovno na HNS.

- Nisu građani uvijek i za sve odgovorni. U slučaju HNS-a nisu uopće. Glasovali su za centar i dali glasove HNS-u koji je ovdje dobio četiri zastupnika, od kojih štete koliko hoćeš. Oni su svoje glasače izdali. Bili su na listi ljevice, a prešli na desnicu. To se nikad u povijesti nije dogodilo  - dodao je Čačić.

Predsjednik Reformista zaključio je kako stranka koju vodi računa na glasove građanskog centra, kojih – kako je rekao – ima mnogo. Prioritet im je lijevi centar, ali spremni su na suradnju i s desnim  centrom, odnosno sa svima osim "ekstremistima" bilo na desnici bilo na ljevici..

Komentari