čačić bez zadrške

eTV - 'Nagodbom s TH Investom ponovno smo opljačkani, a ugrožen je i Centralni operacijski blok'

Nema sumnje da su građani nagodbom s TH Investom opljačkani, no postoji "ali"... Ugrožen je Centralni operacijski blok, Varteks smo dali za trgovačke centre, a Termoplin dok je u rukama Topolnjaka ne smijemo prodavati ni slučajno, rekao je u današnjoj emisiji predsjednik Reformista Radimir Čačić...
Objavljeno: 02.05.2022. 12:14

Zadnja izmjena: 02.05.2022. 16:36

Gostujući danas u eTV studiju, predsjednik Reformista Radimir Čačić govorio je o zoni Varteks, prodaji Termoplina, nagodbu s TH Investom nazvao je pljačkom, a županijsku vlast prozvao da je dovela u pitanje projekt Centralnog operacijskog bloka.

Za Čačića, naime, nema sumnje da su građani Varaždina nagodbnom s TH Investom „ponovno opljačkani“, zbog čega su od SDP-a kao Reformisti tražili pisanu garanciju kako je to jedini i najbolji način da se ovoj problematici pristupi te da se stvari pomaknu s mrtve točke.

- Ako su sve najbolje angažirali i ako iz toga proizlazi da Grad ne može pobjeći iz te ucjene, nek to potpišu, mi ćemo s povjerenjem u njih to podržati. Naši vijećnici to ne mogu znati, to su hrpe papira, treba plaćati eksperte, što ne mogu vijećnici nego Grad, koji to i radi. Druga stvar koju smo tražili  je da potpišu kako, nakon što nas ovi ponovno „oderu“, više neće biti prepreka u sanaciji bala.

'Ni natječaja ni ugovora'

Prozivku aktualne županijske vlasti – da je ugrozila Centralni opreacijski blok – Čačić je obrazložio na sljedeći način:

-  Do danas ni natječaja ni ugovora, a kamoli početka radova. To je projekt od 400 milijuna kuna koji treba napraviti. Mi smo sad u polovici 2022. Dok završe natječaji? Ja se kladim da oni (županijska vlast) do početka 2023. neće biti gotovi s ugovorom. Ne rade apsolutno, apsolutno ništa. Ovo što Čehok govori za Grad: Grad bar radi nešto, a ovi apsolutno ništa. Dakle, 2023. ćemo možda početi,  a onda 400 milijuna do 2025. završiti. Vidjet ćemo. Dovodimo se u opasnost.

'Zašto farmu nije kupio Čehok?'

Čačić se dotaknuo i pitanja prodaje farme u Brezju, koju smatra „pravno-formalno čistom“, ali bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka proziva pitanjem - iz kojeg je razloga je propustio kupiti nekretninu za koju je znao da je nezabilazna u formiranju poslovne zone?

'Varteks je dao za trgovačke centre'

Nije štedio ni svoje koalicijske partnere, ali Čehoka smatra odgovornim i za to što je upravljanje zonom Varteksa sada u ingerenciji države.

- Čehok donekle opravdano govori da Bosilj ništa ne radi i ne isporučuje nikakve rezultate. S druge strane, kada se naslućuje da bi nešto mogao napraviti, onda za to govori da je štetno i glupo. Tako je i s rotorom u Zagrebačkoj ulici kojeg sada naziva „kućanskom rampom“. Nemam ništa protiv tog rotora ako je struka tako rekla, ali imam protiv toga da Grad nema konce u rukama. Kaufland, Spar… Jesmo li to htjeli dati za trgovačke centre? Ključni razvojni resurs, naročito kad pruga jednog dana nestane.

'Bosilj se boji HDZ-a'

Čehoka jednako tako smatra odgovornim i za to što Grad ne upravlja Termoplinom, a dokle god je tako smatra da bi prodaja Termoplina bila „svjesna krađa novca građana Varaždina“.

- To sam govorio za vrijeme Čehokovog prvog i drugog mandata, Habuševog mandata, a govorim i sada u vrijeme Bosilja i Markovića. Ni slučajno da niste pomislili prodavati Termoplin a da niste prethodno vratili upravljanje u gradske ruke. Oni (Marković, Bosilj) to ne čine jer se ne žele zamjeriti HDZ-u i Topolnjaku. O tome je riječ – zaključio je.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Reformista Radimir Čačić pogledajte ovdje:

 

Komentari