radimir čačić

eTV - 'Zbog Budimo grad prijeti još godinu dana mrcvarenja. I da, kandidirat ću se za župana'

Za župana će se ponovno kandidirati zbog toga što smatra da je ponovna kandidatura Anđelka Stričaka „uvreda za svakog građanina“, no napominje da istu još uvijek mora potvrditi Andrej Plenković...
Objavljeno: 17.02.2023. 10:54

Zadnja izmjena: 17.02.2023. 11:54

Radimir Čačić nosit će listu Reformista za Gradsko vijeće, a to će ujedno biti uvertira u njegovu ponovnu kandidaturu za župana.

Listu će nositi, kako tvrdi, zbog toga što se pojedinim Reformistima od strane HDZ-a prijetilo gubitkom radnog mjesta, a prije toga, njihova članica koja je odobrila sredstva za bale, je smijenjena. Ipak, veliku, možda i najveću odgovornost za trenutnu situaciju prema Čačiću snosi platforma Budimo grad.

- Odgovornost sasvim sigurno nije ni na HDZ-u ni na Čehoku da su srušili proračun. To je zadatak opozicije kao što oni vele i ja to prihvaćam. Srušili su proračun, a u tome im je ključno pomogla činjenica da je Budimo grad učinio isto. Neprihvatljivo je zbog toga tvrditi, kao što tvrdi gospođa Novak, da su bili konstruktivni. Argument da su proračun prošle godine prihvatili ne stoji, jer prošle godine glasovi HDZ-a nisu ni trebali. HDZ se samo pridružio da izgleda kao da je dobronamjeran. Sada se razotkrio i Bosilju u leđa zabio nož – rekao je Čačić.

'Ili mrcvarenje još godinu dana ili...'

Nož u leđa Bosilju je, prema Čačiću, zabijen kako SDP i Reformisti ne bi bili zaslužni za rješenje bala, a taj „prljavi cilj“, kako ga naziva Čačić, HDZ može ostvariti samo na dva načina: jedan je da se izbori održe dovoljno kasno pa da se Bosilj ne stigne prijaviti na natječaj, a drugi je da u gradskom vijeću prevladaju HDZ i Čehok pa ponovno sruše proračun, ali ovaj put i gradonačelnika. Birači zbog toga, zaključuje šef Reformista, imaju samo dvije opcije.

- Da odaberu još godinu dana mrcvarenja, nemogućnosti da se uzme europski novac i spriječi rješavanje problema bala ili da daju šansu Bosilju i Reformistima da odrade ono što mogu i znaju, pa ako to ne bude dovoljno dobro neka maknu Bosilja, potraže drugog gradonačelnika i kazne Reformiste kao stranku koja ga je snažno podržala u nadi da će isporučiti rezultate.

'Pogriješili smo kada smo...'

Za župana će se ponovno kandidirati zbog toga što smatra da je ponovna kandidatura Anđelka Stričaka „uvreda za svakog građanina“, no napominje da istu još uvijek mora potvrditi Andrej Plneković.

- Uopće spominjanje mogućnosti da se kandidira Stričak dodatno potvrđuje koliko smo mi promašili u ideji da damo šansu Plenkoviću da počisti tu kaljužu te kriminalne, pravomoćno osuđene družine koja se zove HDZ. On tu šansu nije iskoristio. Mi smo se odmaknuli od toga. Ali, ako potvrdi i kandidaturu Stričaka, što zasad nije, onda se još više srozao u našim očima. Kandidaturu Stričaka smatram apsolutno uvredom za svakog građanina, jer se sad sve razoktrilo. I nesposobnost i karakter. Naravno, u tom slučaju ću se sasvim sigurno kandidirati – poručio je Čačić.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Reformista Radimir Čačić pogledajte ovdje:

 

Komentari