izrazi sućuti župana

Čačić: Vjerujem da je Milan Bandić umro blisko njegovom poimanju života i smrti

Objavljeno: 28.02.2021. 16:09

Zadnja izmjena: 28.02.2021. 16:43

Foto: Arhiva

Predsjednik Narodne stranke - reformisti i varaždinski župan Radimir Čačić povodom smrti Milana Bandića oglasio se na svojem službenom Facebook profilu.

Kako i sâm piše, s preminulim gradonačelnikom posljednjih desetljeća nalazio se i na zajedničkoj i na sasvim suprotnim stranama. Posebno blisko surađivali su, primjerice, 2016. godine, kada su na parlamentarnim izborima nastupili u zajedničkoj koaliciji. Razgovori Čačića i Milana Bandića o eventualnoj koaliciji prethodili su i Čačićevom isključenju iz HNS-a 2014.

Njegov status objavljen na Facebooku prenosimo u cijelosti:

Milan Bandić je čovjek čiju sam neusporedivu energiju i još veću političku strast uvijek cijenio.

Upoznali smo se za vrijeme zagrebačke krize 1995. godine, kad sam ja postao predsjednik stranke, a on tajnik Gradske organizacije SDP-a i mladi gradski vijećnik.

Početkom 2000.-ih smo vrlo blisko surađivali - ponekad dobro, a ponekad smo bili suprotstavljenih stavova.

Sigurno je da je Milan Bandić tijekom 20 godina bio na poziciji drugog najutjecajnijeg čovjeka u izvršnoj vlasti u RH, a objektivno, po osobnom utjecaju, daleko na najpotentnijoj funkciji.

Ostavio je trag kroz realizaciju ili podršku realizaciji niza projekata. Neki od tih projekata osporavani su s razlogom, a neki bez stvarnih argumenata vezanih uz meritum, već zbog načina i transparentnosti provedbe.

Jedan je od rijetkih koji je stvarno, a ne samo deklarativno živio posao koji je obavljao. To je sigurno bitno utjecalo na njegovo zdravlje, a obavljajući taj posao je i umro. Bez obzira na preranu smrt, vjerujem da je to bilo blisko njegovom poimanju života i smrti.

Iskrena sućut obitelji Bandić.

Komentari