donosimo komentar

eTV - Čačić pohvalio čak i Štromara, ali zaključio: 'Ova žena bila je ključna da se bale riješe'

Objavljeno: 30.11.2023. 10:59

Zadnja izmjena: 30.11.2023. 11:16

Predsjednik Reformista Radimir Čačić komentirao je Vladinu odluku da se bale financiraju sa 100-postotnim iznosom, kazavši kako je Vlada 'dala novac ali ne i rješenje'.

Da je bila samo stvar u novcu, riješilo bi se i ranije, kaže Čačić. Međutim, netko je morao pripremiti protokole i procedure zakonski utemeljene i tehnički izvedljive, a to je, kaže, napravila članica Reformista Alenka Košiša Čičin Šain u svojstvu predsjednice uprave fonda i dostavila Gradu Varaždinu koji je spomenuto ispoštivao za razliku od ranijih Čehokovih i drugih administracija zajedno s HDZ-om, zaključio je predsjednik Reformista.

- Došla je ta cijela priča Plenkoviću na stol, sad pred izbore i on je rekao: mi ćemo platiti i na tome ćemo dobiti političke poene. Ima pravo, dobit će političke poene i moramo reći da je konačno i za sjever napravio nešto što je u Omišu i na jugu često puta radio. Dakle, svi su dali svoj doprinos. HDZ je dao svoj doprinos jer je Vlada odlučila, lokalna je bila nesposobna. Stričak je još na dan odluke Vlade rekao da se to ne smije učiniti, da je to kriminalno i da su protiv, a drugi dan Vlada veli da. Dakle, kakve to veze ima sa Stričakom? Ali, s Plenkovićem ima jer je odlučio da mu je pametnije dati novac, kad je već sve spremno – rekao je Čačić dodavši kako je i SDP i Grad odradio dobar posao, ali i lokalna samouprava te saborski zastupnik Predrag Štromar.

 

Komentari