nakon rebalansa proračuna

Čačić opet sazvao presicu: 'Još uvijek čekamo da nam Štromar i Divjak prestanu podmetati noge!'

Objavljeno: 03.11.2017. 11:42

Zadnja izmjena: 03.11.2017. 14:11

Foto: Željko Porobija

Nakon što je na presici sazvanoj prije par tjedana Čačić prozvao ministre Štromara i Divjak zbog - kako je nazvao - petljanja s isplatom duga vlade RH Županiji, danas je Čačić opet sazvao presicu na istu temu.

Razlog je jučerašnja vladina objava o rebalansu ovogodišnjeg državnog proračuna te prijedlogu proračuna za sljedeću godinu i projekcija za 2019. i 2020. godinu. Kako je vidljivo iz samog dokumenta, ove godine vlada nije na taj račun uplatila ni kune županiji i na današnjoj presici župan Čačić obrušio se na ministre Štromara i Divjak jer ih smatra glavnim odgovornim što još nije krenulo vraćanje duga, o čemu je on prije par tjedana već sazvao presicu.

>> eTV: Čačić Štromaru i ministrici Divjak: 'Prestanite petljati ili neka to riješi sud!'

Kako je Čačić izjavio, nije došlo do već dogovorene isplate, jer Štromar i Divjak nisu dali formalnu mogućnost da se uplata izvrši.

- Bilo je slučajeva da se pojedini ministri i preko mjere trude za svoju regiju. A ovdje se dva ministra rukama i nogama trude nanijeti supstancijalnu štetu građanima iz čije su sredine došli. Čekamo Divjak i Štromar da nam prestanu podmetati nogu. - izjavio je između ostalog Čačić. Podsjetimo, radi se o 55% udjela države u provedbi projekata iz javno-privatnog partnerstva, koja je svojedobno isplaćivala Milanovićeva vlada, ali ih je prestao plaćati kasniji premijer Orešković - zbog čega se vodi i sudski spor.

Komentari