javni ultimatum

Čačić na RTL-u: Napuštamo većinu ako će HDZ surađivati s Čehokom. Imaju jedan dan za očitovanje

RTL Direkt

Objavljeno: 01.06.2021. 23:14

Zadnja izmjena: 02.06.2021. 00:01

Foto: Screenshot

Gostujući večeras u RTL Direktu Radimir Čačić je pred premijera Plenkovića javno iznio uvjet da se do sutra očituje o tome hoće li HDZ na razini Varaždinske županije surađivati s Ivanom Čehokom - bilo to u Županijskoj skupštini ili u Gradskome vijeću...

„Imaju jedan dan. Sutra. Svaki dodir HDZ-a s Čehokom i njegovim listama za nas znači prekid svakog razgovora. Apsolutno je moguće da više nećemo podržavati HDZ i većinu i to ćemo znati sutra“, rekao je Čačić, spominjući u istom kontekstu i Davora Pataftu, kao i deklaraciju koju su reformisti potpisivali uoči izbora.

HDZ je, nadalje, prozvao za prljavu kampanju u prvome krugu lokalnih izbora, a što se tiče drugoga kruga – posebno je spomenuo plakat s porukom „Čačić-žetončić“.

SDP u dealu s HDZ-om

„Zamislite tu razinu prljavštine: izašli su s javnom objavom i jumbo plakatima s natpisom 'Čačić-žetončić' i objašnjenjem: nemojte glasati za Čačića, jer on na nacionalno razini surađuje s nama.“

Nije poštedio ni SDP. Dapače, prozvao ih je za „deal s HDZ-om“.

„Naravno, s SDP-om su napravili deal: ne samo što me SDP nije podržao bez obzira na dogovor s predsjednikom stranke, nego su pozvali svoje da ne izlaze na izbore i to je u cijeloj priči presudilo“, zaključio je bivši varaždinski župan.

Ni to nije bilo sve. 

"Bez ostatka inzistiramo i na jasnoj dinamici provedbe projekta brze pruge, hoćemo je konačno vidjeti", poručio je na kraju emisije.

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje.

Komentari