Čačić o tvrdnjama Rožmarića: To "sumnjivo potraživanje" je novac kojeg sam se odrekao za plaće ljudima

Objavljeno: 02.11.2015. 14:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: ilustracija

Nakon jutrošnje konferencije Tihomira Rožmarića i oštrih napada prema Radimiru Čačiću, oglasila se Gradska organizacija Varaždin Narodne stranke "Reformisti", ali i sam Čačić.

Podsjetimo, odvjetnik Rožmarić na konferenciji je izjavio da su u tijeku dokazne radnje te naveo dokaze s kojima raspolaže: jamstvo koje je Coning dao zagrebačkoj tvrtki bez protugarancije i zbog kojeg je 2011. uzrokovana blokada Coninga i gubitak kojim je prouzročen stečaj i ostale sumnje. Naveo je da je predstečajna nagodba provedena na temelju lažnih podataka i da su vjerovnici oštećeni za 70 milijuna kuna.

>> Rožmarić: "Tražimo svjedoke protiv Radimira Čačića kako bismo dokazali kazneno djelo"

Varaždinski Reformisti, prema službenom priopćenju, smatraju da je konferencija „tempirana“ prije parlamentarnih izbora kao dio tradicionalnog predizbornog folklora. Kako kažu, riječ je o specifičnoj vrsti pravnog stručnjaka koji je kao kandidat HSP-a na izborima u gradu Varaždinu dobio punih 17 glasova, što sve govori o njegovim ugledu među našim građanima. Naveli su i da Rožmarić odvjetnik koji je u dva navrata klijentima nanio fizičke ozljede te eksploziju u prostoru u njegovom vlasništvu.

- To je u prvom slučaju rezultiralo kaznenom prijavom Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu od strane Policijske uprave varaždinske zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a oštećeni je završio na liječenju u Općoj bolnici Varaždin. U drugom slučaju, ovaj je odvjetnik prijavljen od još jednog svog klijenta kojeg je u vlastitom uredu udario nakon što ga je klijent zamolio da mu vrati dug, stoji u priopćenju Reformista.

Radimir Čačić je putem pismenog priopćenja izjavio da nije iznenađen ovakvim optužbama nekoliko dana prije izbora te da je to pokazatelj, kako kaže, straha političkih protivnika. 

- Ovo je samo još jedno jadno i bijedno odrađivanje  prljave predizborne kampanje koju oni koji su bez političke snage i hrabrosti te bez znanja da se sučeljavaju, serviraju iz svojih „mišjih rupa“ putem ovakvih likova, izjavio je Čačić. 

Rekao je i da saborski imunitet ne štiti od kaznenog progona te da u njegovom radu dosad nitko nije pokrenuo postupak za nečasno kazneno djelo.

- Što se tiče prijava, svatko može podići prijavu protiv bilo koga što je naročito popularno u predizborno vrijeme, no takve prijave služe zato da bi završile u smeću jer su i same po sebi smeće.

Spomenuo je i potraživanje njega i njegove supruge u iznosu od 3.8 milijuna kuna:

- G. Rožmarić spominje kao sumnjivo potraživanje mene i moje supruge u iznosu od 3,8 milijuna kuna u predstečajnoj nagodbi i pritom zaboravlja dati cjelokupnu informaciju, a to je da sam vlastiti novac dao da bi se ljudima mogle isplatiti plaće, te da smo se nakon toga i supruga i ja odrekli povrata tog novca, zaključio je Čačić.

Komentari