komentar

Čačić o navodnoj isprici Plenkoviću: Malo sam ja duže u politici od njega

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.02.2022. 13:56

Zadnja izmjena: 16.02.2022. 14:11

Nakon što je premijer Andrej Plenković rekao kako mu se predsjednik Reformista Radimir Čačić ispričao radi izjave da ministar obrane Mario Banožić ''može već sutra otići'', sada se ponovno oglasio Čačić.

Predsjednik Reformista je naime gostovao u N1 studiju te dao naslutiti da on ispriku - nije uputio. 

- Malo sam ja duže u politici od Plenkovića. Ako se itko sjeti ikada da sam ja porekao svoje riječi, neka mi to kaže. Plenković je čovjek iz diplomacije i on govori na način na koji je potrebno govoriti. Ja nisam i oko toga smo se mi složili. Naravno da premijer nije izrazio posebno zadovoljstvo našim mišljenjem i načinom iskazivanja tog mišljenja o ministru Banožiću, što ja potpuno razumijem. Ono što sam i tamo rekao i ovdje, što je dosta poznato, jest da mi govorimo svoje mišljenje i kad je to bilo dobro i kad je to loše - rekao je Čačić.

Ipak, tvrdi Čačić, slaže se s premijerom da se to može reći na ''suptilnije načine''.

- Svi znaju da ja nisam previše diplomatičan i da se diplomacijom nikad ne bih bavio. Na tu moju izjavu premijer je rekao da se ja na njegov način nikad ne bih bavio diplomacijom, možda na Milanovićev način. Ja sam rekao da ja jednostavno te vrste afiniteta nemam i da nisam profil koji odgovara za diplomaciju i to je opće poznato - rekao je Čačić.

 

Komentari