"Svaki dan sam u kampanji"

Čačić ponovno u ofenzivi - u tri ciklusa planira zaći u svako selo i 'posredovati' za europske milijune

Objavljeno: 08.04.2016. 12:27

Zadnja izmjena: 08.04.2016. 12:31

Foto: Alen Matušin

Možda se u nekom segmentu s Bandićem ne slažem, ali sigurno se slažem u tome da čovjek u politici mora biti stalno u kampanji, izjavio je danas Radimir Čačić na tiskovnoj konferenciji koju je sazvao najavljujući tri kruga obilaska svih općina i gradova u Varaždinskoj županiji.

Štoviše, Čačić najavljuje kampanju sličnu onoj kada se prvi put kandidirao za župana, a kojom prilikom je obišao, kako je istaknuo, "više od 75 točaka", dakle ne samo centralna mjesta nego i okolna sela. Valja međutim spomenuti, da ni ovaj put nije izravno govorio o tome kao o kampanji za župana.

Trećina potvrdila termin?

Njegova ideja je, naime, kako ju je danas prezentirao, da kao saborski zastupnik, ali i član Odbora za regionalni razvoj i fondove EU te Odbora za gospodarstvo, pomogne načelnicima i gradonačelnicima Varaždinske županije doći do sredstava, a s druge strane, najjednostavnije rečeno – u razgovoru s ljudima izvidi "stanje na terenu".

Pritom tvrdi da mu je već trećina čelnika JLS potvrdila termine: "Srećom, sada možemo puno više nego kad smo bili isključivo orijentirani na Zagreb, gdje je 90 posto novca. Sto milijuna eura godišnje za Varaždinsku županiju je donja granica. Otvorena nam je komponenta europskih institucija i politika nas ne može spriječiti, pitanje je samo koliko smo sposobni."

"Neću gledati na boje"

Šef Reformista istaknuo je da prilikom obilaska županije neće gledati na "političke boje", no prozvao je Županiju, AZRU i Udrugu općina: „33 milijuna projekata imaju svi zajedno?! To je smiješno jer to nisu ni dva vrtića. Čitao sam izvještaje AZRA-e, oni govore o nekih osam milijuna... Zadnjih deset godina ne rade apsolutno ništa, a u međuvremenu je Rijeka realizirala 2,5 milijarde kuna projekata.“

"Prije deset godina bili smo prvi, prije toga nigdje i sada – nigdje. Zonu u Trnovcu smo napravili, nakon toga ništa; sinagoga, ništa; prijestolnica kulture, ništa... Nek mi netko kaže što smo napravili, mrcvarimo stalno jedne te iste stvari! Ljudi bez pameti i vizije pripisuju si privatne projekte poput Gastrocomovog i Studentskog centra...“, zaključio je Radimir Čačić.

Komentari